Hoppa till sidans innehåll

Klar seger i premiären av Badmintonligan

09 SEP 2019 23:17
TBF fick en kanonstart på årets Badmintonliga med klara 5-1 hemma mot Aura.
  • Uppdaterad: 09 SEP 2019 23:17

Med Hans-Kristian Vittinghus (bilden ovan) som ankare i laget hade TBF ett rejält övertag på nykomlingen från Malmö på herrsidan. TBF vann de tre herrmatcherna (två singlar och en dubbel) utan setförlust, vilket la grunden till kvällens komfortabla seger hemma i Innovatumhallen.

-Jag är nöjd med min insats, jag spelade fokuserat och med bra energi. I den inledande dubbeln (seger 3-0 ihop med Daniel Lundgaard) försökte vi gå in och lägga an tonen för hela lagmatchen, säger Vittinghus.

TBF:s herrar, med Ludvig Petre Olsson på banan överst och H-K Vittinghus och Daniel Lundgaard på andra banan, hade ett klart övertag i sina matcher.

Den danske världsstjärnan har hållit en genomgående hög nivå under 2019. Bland annat i VM nyligen då han pressade världstvåan Chou Tien Chen i en jämn tresetare. I den fulltecknade kalendern väntar nu närmast en tripp till Asien för spel i bland annat China Open. Så hur är det då att mitt bland dessa stortävlingar representera TBF i Badmintonligan?

-Jag gillar att komma hit. Jag blir väl mottagen och det känns som att folk är glada att se mig här. Nu vet jag att det ser svårt ut för mig (att spela för TBF) resten av september och oktober, men senare i höst ser det förmodligen bättre ut, säger han.

Om TBF:s herrar hade en bekväm resa till sina vinster, var det desto tuffare på damsidan. Åtminstone om vi tittar på damdubbeln, som inte helt oväntat blev kvällens jämnaste och mest underhållande match.

Damdubbeln var jämn, sevärd och välspelad. Till slut vann Aura-paret Karlsson/Magnusson efter att ha räddat matchbollar i både fjärde och femte set.

Auras Emma Karlsson och Johanna Magnusson är Sveriges bästa dubbelpar och var knappa favoriter inför matchen. Men TBF-paret Grundtvig/Lundgaard bjöd riktigt tufft motstånd och hade matchbollar i både fjärde och femte set.

-Kul att vara här och spela igen, jag gillar verkligen atmosfären i hallen. Men det var trist att förlora den matchen, säger Sophia Grundtvig, som sedan bara hade fem minuter på sig att ladda om för singeln.

-Jag tror inte ens jag fick fem minuter, men det var lika bra att köra på när jag redan var varm. Singeln kändes bra, särskilt i första set spelade jag bra och gjorde få misstag, ler Sophia.

Hennes singelvinst gav ointagliga 4-1 som sedan blev 5-1 efter avslutade mixeden. En bra start på årets liga för TBF således. I nästa omgång, nästa vecka, ställs vi mot Påvelund borta.

Matchen i siffror

TBF-Aura 5-1

Daniel Lundgaard/H-K Vittinghus-Emil Hybel/Alex Luong 3-0 (11-6, 11-5, 11-5)

Ludvig Petre Olsson-Jacob Christensson 3-0 (11-8, 11-10, 11-9)

Sophia Grundtvig/Sara Lundgaard-Emma Karlsson/Johanna Magnusson 2-3 (8-11, 11-7, 11-5, 10-11, 10-11)

Hans-Kristian Vittinghus-Tom Andersson 3-0 (11-1, 11-9, 11-3)

Sophia Grundtvig-Frederikke Lund 3-0 (11-3, 11-10, 11-9)

Daniel Lundgaard/Sara Lundgaard-Emil Hybel/Johanna Magnusson 3-1 (11-9, 11-10, 7-11, 11-8)

(Fotograf på samtliga bilder: Per Ceivik)

Skribent: Magnus Nordberg
Epost: Adressen Gömd

 

Postadress:
Trollhättans BM - Badminton
Nohabgatan 20
46153 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 052039939
E-post: This is a mailto link

Se all info