Hoppa till sidans innehåll

Rapport från första tävlingshelgen på nya året

12 JAN 2020 23:02
Årets tävlingssäsong drog igång redan första helgen efter nyår för våra ungdomar. Här kommer en kort rapport från Norge, Bele och Grums.
  • Uppdaterad: 12 JAN 2020 23:02

Norge

I Frogner utanför Oslo hade Alexander Strandberg en bra helg och gick till final i samtliga tre kategorier. I singel vann Alex tävlingen efter ett par tuffa tresetare på väg fram till finalen, som han sedan vann med 21-15, 22-20 mot Elias Öyen Selsaas.

I dubbel blev det finalförlust för Alex och Toste Isaksson. Killarna lyckades således inte försvara titeln från förra året, men med tanke på att detta var Tostes första tävling på flera månader på grund av skada var det en mycket bra prestation.

Alex nådde också final i mixed, där han spelade med Katja Botcharova Ellingsen från Bergen.

Bele

Flera av våra spelare, inte minst bland de yngre, inledde 2020 med att spela Bele Nordin i Göteborg under Trettondagshelgen. Här är en sammanfattning av resultaten från Fjäderborgen:

U11: Seger för Isabella Widberg (bilden ovan) i damsingel, och seger också för Naeemabbas Bandali och Helge Vaihinger i herrdubbel. Killarna tog också brons i singel, vilket också Telma Schärberg gjorde.

U13: I U13 vann TBF båda singelklasserna, genom Elsa Eriksson och Malte Kleveros Landén. Lika bra gick det för Harry Vaihinger och Emil Gustavsson Bohman som vann dubbeln.

U15: Ellinor Häger vann singelklassen. För brorsan Christoffer blev det två silver – i singel samt i dubbel ihop med Malte. 

Klass A: Här nådde Botvid Ström en semifinalplats.Men ändå bättre gick det i dubbel för Botvid, där han tillsammans med Simon Larsson vann herrdubbel. Starkt gjort killar och Grattis ! 

Klass B: Ytterligare en klasseger för TBF genom mixedparet Simon Larsson och Madeleine Nyberg. Verkligen bra spelat, och Simon tog därmed en dubbel i Bele !

Grums

Vid Dygnslaget i Grums försvarade Alma Englund TBF:s färger fint när hon spelade till sig en andraplats i U13-klassen.

Skribent: Magnus Nordberg
Epost: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Trollhättans BM - Badminton
Nohabgatan 20
46153 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 052039939
E-post: This is a mailto link

Se all info