Hoppa till sidans innehåll

Stor och framgångsrik Kärcher Cup

05 NOV 2019 13:03
TBF arrangerade i helgen traditionella höst-tävlingen Kärcher Cup. Årets upplaga hade samlat 268 spelare från hela landet, plus spelare från Norge. Det var en ökning med ca 25% mot förra året och största deltagarantalet på flera år.
  • Skapad: 05 NOV 2019 13:03

Kärcher Cup spelades på lördagen i Syltehallen och Innovatumhallen, med semifinaler och finaler i Innovatumhallen på söndag. Totalt spelades 580 matcher där många var jämna och gick till tre set.

 

Många ideella insatser i det stora arrangemanget där det blev stora sportsliga framgångar för TBF med hela 31 pallplatser, varav 13 klass segrare.

 

I yngsta klassen U11 blev det 3 guld och 1 brons för TBF. Isabella Widberg spelade hem guld i singel och även mixed med Helge Vaihinger. Helge tog även guld i dubbel med Naeemabbas Bandali och brons i singel. Härlig tillväxt i TBF bland de yngre !

 

U13 klassen gav TBF ytterligare 3 guld, 4 silver och 2 brons. Elsa Eriksson spelade ihop 2 guld och 1 silver. Guld i singel och dubbel med Lydia Edvartsen, och silver i mixed med Malte Kleveros Landén. Lydia blev även silver medaljör i singel. Guld för mixedparet Tuva Roslin och Tobias Niemi Ström. Harry Vaihinger tog silver i dubbel med Edvard Petre Olsson och även ett brons i mixed. I dubbel blev det silver för Isabella Widberg och brons till Alma Englund.

 

Karolina Widberg var framgångsrik med 2 guld i U15 klassen, i dubbel och mixed. Mixed med TBF-kompisen Gustav Isaksson. I singel blev det brons för Ellinor Häger, medan Tuva Roslin fick sitt brons i dubbel, och slutligen ett dubbel brons för Christoffer Häger och Malte Kleveros Landén.

 

Ali-Asger Rajpar spelade hem ett brons i dubbel i U17 klassen.

 

Flera TBF ungdomar hade valt att spela seniorklasser i Kärcher Cup. En mycket stark prestation av Tom Roslin som är U15 spelare, men i årets Kärcher Cup vann singel i A-klassen !

Adam Torstensson tog brons i singel, och Tom tog även ytterligare två medaljer i form av brons i dubbel med Daniel Niemi Ström och även ett mixed brons.

Det blev även TBF seger i damsingel A genom Emelie Borgstedt.

I Elitklassen blev det seger för Jesper Borgstedt efter seger mot bl.a Martin Norrman, som nu spelar för IFK Umeå, men bördig från BMK Stinget, Mellerud.

Salisa Chayruksa tog brons i singel för Elit damer, där Malena Norrman, också IFK Umeå/BMK Stinget, vann guldet.

Botvid Ström visade fin form och vann herrsingel klass B efter stark insats. Vinst även i herrdubbel B för TBF genom Jesper Olsson och Hari Shankar Puccalla och bronset i dubbel till David Norsdtröm och Jan Borgstedt.

Avslutningsvis blev det två brons i dubbel klass C. Martin Johansson och paret Dennis Backman och Jesper Knöös tog dessa medaljer.

Skribent: Jan Borgstedt
Epost: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Trollhättans BM - Badminton
Nohabgatan 20
46153 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 052039939
E-post: This is a mailto link

Se all info