Hoppa till sidans innehåll

TBF’s bästa år i sin 65-åriga historia !

04 JUL 2019 18:16
Det är bara några dagar sedan TBF´s senaste säsong och verksamhetsår avslutades, och nu har årets säsong börjat med Juli månad. Lugn start med öppet i Innovatumhallen tisdagar och torsdagar kl.15-20 hela sommaren, men sen ökar vi ….
  • Uppdaterad: 04 JUL 2019 18:16

TBF firar under 2019 att vi som förening funnits i 65 år, sedan bildandet sommaren 1954. Själv har jag inte varit med sedan begynnelsen, men började i TBF som 12-åring 1974. Ett val som jag aldrig ångrat, tvärtom väldigt glad jag provade på badminton och hade turen att få den bästa ledaren jag träffat på, nämligen Hasse Persson. Hasse P som numera är Hedersordförande i TBF, var ordförande under 22 år, samt ungdomsledare mm. Hasse P fick ett bejublat och mycket välförtjänt pris som ”Årets Ledare” i Trollhättan för ett antal år sedan.

När jag pratat med Hasse P är vi överens om att senaste året varit det mest framgångsrika i TBF, såväl sportsligt, verksamhetsmässigt som ekonomiskt. Inte minst viktigt i dessa tider att TBF har en ekonomi i balans, och året har till och med överträffat den budget som hade satts upp som mål med ett mindre överskott. Att TBF nu tredje året i Innovatumhallen gör en vinst är i linje med de planer som styrelsen haft. Men att till och med överträffa budget är såklart mycket positivt, och borgar för en bra grund att fortsätta med den verksamhet TBF vill bedriva.

 

Vad är då anledningen till framgångarna i TBF ?

 

Svaren är många. Om vi börjar med det ekonomiska resultatet så är det främst beroende på två saker. Dels den ökade verksamheten som generar mer omsättning i cafeteria, shop och mer uthyrning av badmintonbanor, men också gym och konferens ökar. Den andra delen är våra lojala samarbetspartners och sponsorer. Detta är en viktig del för TBF, att få stöd av näringslivet för att kunna bedriva den verksamhet som var grunden till ”Årets Förening” vid Idrottsgalan 2018. TBF följer också det ekonomiska resultatet varje vecka och styrelsen agerar och vidtager åtgärder när det behövs.

 

Nyckeln till framgångarna i verksamheten stavas – lojala engagerade TBF’are med stort hjärta. Vi har sedan inflyttningen till nya Innovatumhallen 2016 bevarat den TBF-anda som byggdes upp under 30 år i Tingvallhallen under ledning av den tidens ordföranden, Lars-Erik Lundqvist och Hasse Persson. Sedan Innovatumhallen invigdes har vi ökat varje år, men i en takt som vi orkat med utan att få växtvärk. Att ha många lojala engagerade TBF’are med stort hjärta är såklart det viktigaste inom TBF. Människan i centrum. Vi har kul i TBF.

 

Det sportsliga då ? Jo, verksamheten är ju bred. Alltifrån de minsta nybörjarna som är i ”Miniton” till motionsverksamheten för såna som mig, och faktiskt ännu äldre :)  TBF prioriterar ungdomsverksamheten och det syns när bredden ökar, och toppen fortsätter leverera Ungdoms-SM medaljer. Men en sak som jag anser bidragit mycket till TBF’s fortsatta framgångar är de två senaste årens spel i Badmintonligan. Detta har ökat intresset för badminton i Trollhättan med omnejd, och senaste säsongen ett publiksnitt på 350 personer på våra hemmamatcher, med rekordet 425 mot Täby och 6-0 segern, där bl.a Hans-Kristian Vittinghus var i Innovatumhallen och spelade. Senaste säsongen blev TBF fyra i grundserien. Smaka på den. Fyra i Sverige. Vem trodde det för några år sedan?  Just nu pågår intensivt arbete med truppen för nästa års badmintonliga. Mycket är klart, men det återstår några signerade kontrakt innan deadline 15 augusti. Det handlar om diskussioner med mycket bra spelare, där vi kan avslöja nationaliteterna. Sverige och Malaysia. Om allt går i lås kan det bli en mycket intressant i Badmintonligan. Mycket intressant. Mycket.

 

Som sagt, TBF i verklig medvind. Och jag vill poängtera det viktigaste för fortsatt framgång är alla de personer som gör olika insatser, dag efter dag, vecka efter vecka. Jag har nämnt ett par namn, men listan skulle bli alltför lång för att nämna alla. Det gäller alla ideella såväl som våra anställda.

 

Finns det då inga orosmoln på TBF’s himmel?  Självklart finns det saker som kan påverka TBF’s framtida utveckling. Men jag anser styrelsen är medveten om dessa saker och jobbar hårt med att förhindra att det händer, eller att TBF ska vara bra förberedd om något händer.

 

Avslutningsvis vill jag säga att alla Ni TBF’are ska vara stolta över den förening Ni valt att vara medlem i, Trollhättans Badmintonförening !

 

Nu önskar jag alla en riktigt härlig sommar så ses vi vid uppstarten i augusti !

Tankar från en stolt ordförande,

Janne Borgstedt 

 

Skribent: Annette Lindahl
Epost: This is a mailto link

 

Postadress:
Trollhättans BM - Badminton
Nohabgatan 20
46153 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 052039939
E-post: This is a mailto link

Se all info