Hoppa till sidans innehåll

TBF-golfen 24 juli

21 JUN 2020 23:24
Om drygt en månad är det dags för traditionella TBF-golfen, där vi korar bäste golfaren med TBF anknytning. Öppet för alla med någon anknytning till TBF, eller som kommer ha TBF i sitt blickfång.
  • Uppdaterad: 21 JUN 2020 23:24

Som vi gjort de senaste åren kommer vi spela på Trollhättans GK vid natursköna Koberg.

 

För Er som kommer ihåg, så krockade ju TBF-golfen med British Open förra året, och det händer ju inte i år, då BO 2020 tyvärr är inställt pga covid-19. Men TBF-golfen kommer spelas, dock med max 50 i publiken :)

 

Kommer ni ihåg resultatet från TBF-golfen 2019 ? Finns att läsa efter informationen om årets TBF-golf. Missa inte detta :)

 

Anmälan sker senast på kronprinsessans födelsedag, eller tisdagen den 14 juli för de som inte visste det. Anmälan till This is a mailto link

 

Vid anmälan, uppge Namn, Golf ID, Hcp, Hemmabana, och Mailadress/Mobilnummer.

 

Vi kommer spela en Open klass för att kora klubbmästare och också en Hcp baserad klass, så oavsett hcp kan alla vara med. Även närmast hål och längsta drive.

 

Anmälningsavgiften är blyga 40kr, men Ni måste också betala ev Greenfee.

 

Prisbordet består främst av ära och evig berömmelse, men även lite andra överraskningar på bordet och utmed banan (om vi lyckas tända).

 

Starttider på fredagen den 24 juli är från 13.00 till ca 14.00 (beroende på antal anmälda)

 

Max 28 platser. Först till kvarn gäller …

 

Startlista med kommentarer om årets spelare och favoriter publiceras på hemsidan onsdagen den 22 juli.

 

Välkomna att anmäla Er till den traditionella TBF-golfen, där vi har trevligt i härlig miljö.

 

 

Resultatet från 2019.

I den prestigefyllda Open klassen vann alltså outsidern Magnus Nordberg efter visat upp ett stabilt spel med inslag av delikatesser. Några av spelbolagen varnade för Magnus, men han var trots allt bara outsider till drygt 12 gånger pengarna, efter matchat begränsat under senaste tiden. Nu visade det sig att han vilat sig i form, eller kan det varit så att han tränat i smyg. Det ryktas han besökt de flesta driving ranger i området, på sen kvällstid, med peruk och lösmustasch. Magnus vill varken bekräfta eller dementera detta utan kommenterar endast ödmjukt med att ”Resultatet talar sitt tydliga språk”.

TBF gratulerar Magnus till sin första, men sannolikt inte sista, inteckning i TBF’s vandringspris och skara av TBF-mästare !

Närmast att ta titeln var Jens Olsson, endast ett slag efter Magnus, men gode Jens får prova lyckan igen nästa år. Jens väntar fortfarande på sin första titel, medan lillebror Jesper har ”skåpet fullt” av titlar, och kanske ska Jens ta lite hjälp av Jesper inför nästa års TBF-golf ?

På tredje plats i Open klassen kom Gustav Petre Olsson, efter bl.a gjort en Eagle på hål 15 !

Det blev mer ungdomliga framgångar i Hcp klassen. Tom Roslin vann på fantastiska 48p, följt av Felix Nandin på 42p och Gustav Petre Olsson på 37p. Undertecknad hade äran att spela med vinnaren Tom, och med det spelet han visade upp så kommer han snart gått förbi farsan ….

Den uppmärksamme undrar vad som menades med rubriken att favoriten höll.  Självklart gäller det Närmast Hål och Längsta Drive. Spelbolagen hade valt att inte ha med dessa spel, då det var så uppenbart hur det skulle sluta. Som ni säkert förstår så tog undertecknad hem båda dessa priser. Egentligen fanns inga utmanare, men nämnas kan att Uddevalla sonen Bengt Sanzén var god tvåa på Närmast Hål, och sen var det snack om att det var en som var närmare, men utanför greenen …

Men på Längsta Drive fanns inget motstånd denna dag. Tyvärr räckte inte måttbandet till för att mäta Längsta Drive, men det var låååångt ….ruskigt långt.

Skribent: Jan Borgstedt
Epost: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Trollhättans BM - Badminton
Nohabgatan 20
46153 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 052039939
E-post: This is a mailto link

Se all info