Hoppa till sidans innehåll

Landslagsläger i Trollhättan – med fyra spelare från TBF

27 JUL 2020 19:49
Den här veckan arrangeras landslagsläger för U17 i Innovatumhallen. TBF har fyra spelare uttagna till lägret – Daniel Niemi Ström, Annie Nordberg Saxberg, Tom Roslin och Thea Roslin.
  • Uppdaterad: 27 JUL 2020 19:49

Totalt är det ett 25-tal spelare från hela landet som sedan igår (söndag) befinner sig i Trollhättan och bor och tränar i Innovatumhallen. När lägret avslutas vid lunchtid på fredag kommer man ha hunnit med närmare 15 träningspass. 

TBF-spelarna är entusiastiska inför veckan.

- Det är väldigt lärorikt, med en del nya övningar som man kan fortsätta att träna på efter lägret, säger Daniel.

- Och så är det hela tiden väldigt bra matchsparring på ett sånt här läger, fyller Thea i.

Men alla fyra är överens om att lägret tar på krafterna. Tre träningspass om dagen, sammanlagt ungefär fem timmars träning, sätter sina spår och kräver både vila och återhämtning mellan passen.

- Det är jobbigt, men framför allt väldigt kul, säger de.

För förbundskaptenen Douglas Lidman är samlingen ett viktigt tillfälle att få träffa sina spelare, som till vardags är utspridda från Malmö i söder till Umeå i norr.

- Här får jag chansen att träffa alla spelare samtidigt och kan se vad de har jobbat med. Det är också ett tillfälle för mig att försöka inspirera och skicka med en del tips till dem. Dessutom är lägret en möjlighet för många av dem att träna ihop med sin dubbel-/mixedpartner, som de kanske inte kan göra till vardags när de tillhör olika klubbar, säger Douglas.  

Förbundskapten Douglas Lidman delar ut instruktioner under ett av måndagens träningspass.

Douglas backas på ledarsidan upp av Fredrik Du Hane och Behnaz Pirzamanbein under veckan. Och Douglas gör ingen hemlighet av att han trivs utmärkt med att landslagslägret hålls i Trollhättan.

- Vi har varit här förut och det är toppenbetyg för arrangemanget. Bra träningslokal, bra mat och bra support med allt. Det är så himla skönt att vara hos en klubb som visar att de verkligen vill arrangera detta åt oss, avslutar Douglas.

 

Fotnot: Förra veckan arrangerades motsvarande landslagsläger för U15 i Täby, med Tuva Roslin och Karolina Widberg uttagna från TBF.

Skribent: Magnus Nordberg
Epost: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Trollhättans BM - Badminton
Nohabgatan 20
46153 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 052039939
E-post: This is a mailto link

Se all info