Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


UPPDAT: Anna Andersson vann EM-guld i singel i Ålborg. I en dramatisk och helsvensk final, som avgjordes via roll-off, vann Anna över Sandra Andersson. Sverige tog hem samtliga medaljer då bronsen gick till Josefin Hermansson och Jenny Wegner.
 
De svenska damerna tog alla fyra semifinalplatserna i singel på EM i Ålborg. I det sista kvalpasset tog sig Jenny Wegner vidare och gör kamraterna Sandra Andersson, Anna Andersson och Josefin Hermansson sällskap till semifinalerna.
 
Sandra Andersson, Anna Andersson och Josefin Hermansson är topp tre i singeln efter två kvalstarter. – De gör det superbra, säger förbundskapten Robert Andersson.
 
Det är dubbelt svenskt i topp efter första singelstarten. Sandra Andersson leder på 1285 poäng och Anna Andersson är tvåa med 1281.
 

Ordförande har ordet

(2022-08-12 11:44)
Svenska Bowlingförbundets ordförande Jan Wiede skriver i sitt ordförandebrev om bland annat seriespelet, sommarens fina landslagsframgångar och om det Internationella Bowlingförbundet.
 
Söndag den 2 oktober är det dags för Svenska Bowlingförbundets årsmöte som hålls på Quality Hotel Winn i Haninge kl 09.00.
 
I helgen spelas Sveriges största ungdomsturnering Upp-Slaget i Jönköping. 107 barn och ungdomar är anmälda. – Vi ser fram emot en riktigt rolig helg, säger tävlingsledare Arvid Thomsson.
 
EM i Ålborg inleds imorgon med singeldistansen. Först ut är Anna Andersson och Sandra Andersson kl 09.00. – Det har sett bättre och bättre ut på träningarna och det ska bli kul att det drar igång imorgon, säger förbundskapten Robert Andersson.
 

Möt EM-spelarna del 2

(2022-08-11 21:24)
Vi lär känna de svenska EM-spelarna lite extra. Vi möter Victoria Johansson, Sandra Andersson och Jenny Wegner.
 

Möt EM-spelarna del 1

(2022-08-11 21:12)
Vi lär känna de svenska EM-spelarna lite extra. I del 1 möter vi Anna Andersson, Josefin Hermansson och Cajsa Wegner.
 
Svenska Bowlingförbundet söker en utbildnings- och systemansvarig. Läs hela annonsen här.
 
Imorgon drar damernas EM igång i Ålborg. Vid det senaste Europamästerskapet tog Sverige 11 medaljer och de går in som favoriter till mästerskapet i Danmark.
 
På fredag kl 14.00 öppnar anmälan till Swedish Youth Tour Nässjö. Den andra deltävlingen i ungdomstouren spelas den 27-28/9 samt 30/9-2/10.
 
Damernas EM spelas i Ålborg mellan den 12-20 augusti. Här finns speltider och info om alla distanser under mästerskapet.
 
Storm Lucky Larsen Masters är tillbaka efter pandemin. Tävlingen spelas i Helsingborg och drar igång i slutet av augusti. – Vi hoppas att många svenska bowlare tar chansen att spela på hemmaplan, säger Martin Larsen, sportsligt ansvarig.
 

SPONSORER TILL THIF

 

  

SVENSKA  SPEL

 

Vi sponsrar THIF!

 

SWEEDBANK

 

 

 

 

LÄNSFÖRSÄKRINGAR

seb

Postadress:
Trollhättans HIF - Bowling
Agne Andersson, Galoppvägen 37 C
46198 Trollhättan

Besöksadress:
THIF:s lokal, Hjortmossegatan 89
46151 Trollhättan

Kontakt:
Tel: 0520425041
E-post: agne.2.andersson@hot...

Se all info