Hoppa till sidans innehåll

Nytt år! Dags att förbereda inför årsmötet

08 JAN 2019 08:51
Nu är det nytt år och dags att förbereda årsmötet som preliminärt planeras den 20 mars.
  • Skapad: 08 JAN 2019 08:51

Stadgeändringar

Styrelsen kommer föreslå att våra stadgar reformeras enligt RF:s förslag på Årsmötet. Preliminärt förslag finns på hemsidan under Föreningsutveckling och på anslagstavlan. Vi behöver hjälp att granska förslaget eller lämna allmänna synpunkter till nya stadgar. På årsmötet kommer vi enbart ta ställning till ett stadgeförslag från styrelsen. Det finns dock en formell möjlighet att via motion lämna in ett alternativ till stadgeförslag – men det är en rätt komplex hantering så kontakta styrelsen så att förslaget bereds rätt inför årsmötet. Styrelsen vill helst att alla synpunkter om stadgeändringar inkommer senast 30 januari så att vi har en praktisk möjlighet att behandla synpunkterna.

Val och omval till nya ledare

Kontakta valberedningen om du är intresserad av att hjälpa till i någon styrelse eller kommitté eller om du vill nominera någon medlem som du tycker skulle passa i någon gruppering. Alla har något att bidra i föreningen och i de flesta fall är det ganska enkla uppdrag. Bra egenskaper på en ledare är att man har förmågan att lyssna på andra och kan bidra med konstruktiva förslag.  Det är roligt att skapa saker tillsammans och det är en förutsättning att vi samarbetar för att vi ska kunna skapa gemensamma idrottsaktiviteter och ta hand om våra föreningens resurser.

Motioner

Vill du att Årsmötet ska fatta några beslut så ska du lämna in en Motion – helst senast 11 februari. Styrelsen kommer först diskutera Motionen för att enas om man ska rekommendera bifall eller avslag till Motionen på årsmötet. Eventuellt kontaktar vi medlem som lämnat Motionen för förtydligande. Sedan behandlas motionen på årsmötet. Tips om att formulera en motion – skriv först en bakgrundförklaring och sedan ett konkret förslag som årsmötet kan säga ja eller nej till.

Arne Berlin

Skribent: Eva Gunnarsson
Epost: This is a mailto link

  

 

 

lansforsakringar

 

team_sportia_new

 

ullmax_logo 

 

hittaut

Postadress:
Trollhättans SOK
Skidbacksvägen 17,Skidstugan
46158 Trollhättan

Besöksadress:
Skidbacksvägen 17,Skidstugan
46158 Trollhättan

Kontakt:
Tel: +46 520-429040
E-post: This is a mailto link