Hoppa till sidans innehåll

FAQ nya Hallsystemet


Vanliga frågor

Behöver man spela exakta heltimmar?

Nej, det unika i BokaTennis system är att man betalar exakt för den tid man spelar. Ytterst få matcher tar exakt en timma, nu finns det alltså möjlighet att spela klart matchen samtidigt som spelaren gör rätt för sig och klubben får betalt för den extra tiden. Låt säga att du börjar spela kl 15.55 och slutar 16.23 betalar du för 88 minuters speltid (147 kr vid 100 kr/timman).

 

Kan man spela utan att boka en tid?

Ja, så länge en bana är ledig är det möjligt att starta ett spel utan att boka. Det innebär att man ej behöver starta t.ex. exakt heltimma. Om någon kommer senare och har bokat banan får man vara god att avbryta sitt spel. Ta därför för vana att boka för att slippa bli bortkörd.

 

Bokningsavgift?

För att förhindra att spelare bokar upp tider i onödan och eventuellt inte kommer spela finns det möjlighet att lägga in en bokningsavgift som dras då bokningen görs. Denna avgift räknas sedan av då spelaren spelat sin bokade timma. Administratören kan specificera hur många timmar i förväg spelaren måste avboka tiden för att få tillbaka bokningsavgiften.

Hur fyller man på spelkontot?

Varje spelare har ett eget spelkonto som det dras pengar från vid spel och bokningar.
Man fyller på spelkontot antingen med betalkort (t.ex. VISA)m internetbank eller med en kupongkod som säljs av tennisklubben. Kupongkoderna skapas av klubben och kan ha olika värden.

 

Hur fungerar abonnemang?

Abonnemang skapas av administratören. Då registreras startdatum, slutdatum, tid, längd och godkända spelare. De godkända spelarna spelar då angiven längd vid angiven tid gratis. Skulle spelarna spela längre än angiven tid dras den extra kostnaden från spelaren som tänt ljuset.

Hur behandlar systemet medlemsspel och betalning av medlemsavgift?

En spelare kan aningen vara medlem eller icke medlem. Är spelaren registrerad som medlem spelar spelaren till angiven medlemstaxa. Det finns två sätt att bli medlem. Då en ny spelare registrerar sig kan spelaren ange att han/hon sen tidigare är medlem. Då meddelas klubbens administratör som i sin tur får bekräfta så att detta stämmer. Administratören kan då att ange hur lång tid spelaren har betalt medlemsavgift, när denna tid sedan gått ut spelar spelaren till ordinarie pris.

Spelaren har möjlighet att i bokningssystemet förlänga eller teckna nytt medlemskap. Kostnaden för detta dras då direkt från spelarens spelarkonto och registreras omedelbart som medlem. Medlemskapet förlängs med 1 år, det är alltså inte bunden till kalenderåret.

 

Går det att spela längre än bokad tid?

Ja, det är möjligt tack vare det helt unika hallsystemet. Om ingen annan spelare ska använda banan efter bokad timma är det möjligt att spela längre än bokningen - spelaren betalar exakt för hur länge han spelat.

 

Går det att använda tennissystemet även om spelaren inte har en dator hemma?

Ja, det är möjligt att boka tennistider och sköta sitt spelkonto från terminalen i tennishallen. Vid inloggning i terminalen efterfrågas spelaren att registrera användaruppgifter, detta görs genom ett virtuellt tangentbord på pekskärmen.

 

Kan man exportera medlemsregistret till IdrottOnline?

Ja, det finns en inbyggd funktion för att exportera medlemsregistret till IdrottOnline.
Du fixar det på ett par minuter.

Måste spelaren ha en spelnyckel om klubben enbart har Bokningssystemet

Nej.

Måste spelaren ha en spelnyckel om klubben använder även Hallsystemet?

Ja det är nödvändigt. Hallen kommer normalt vara låst, och för att komma in behövs spelnyckeln. För att sedan kunna boka och tända ljuset krävs det att man loggar in på terminalen med sin spelnyckel.

 

Måste spelaren ha en e-post adress?

Nej, det är inte nödvändigt. För att möjliggöra att alla kan använda tennissystemet finns det inget krav på att spelaren har en e-post adress. Däremot rekommenderar vi starkt alla spelare att ange det vid registrering. Gör spelaren det aktiveras möjligheten att få bokningsbekräftelse, nytt lösenord, information av klubben m.m.

 

Vad krävs för att hallsystemet ska fungera?

Det krävs en internetanslutning för att upprätthålla kontakt med webbokningssystemet, förslagsvis en ADSL anslutning. Utöver det krävs styrreläer som kopplas till styrkortet som ingår i paketet samt ett elektriskt slutarbläck i dörren om passersystemet ska användas. Oftast finns det redan fungerande styrreläer som styr befintligt elsystem och elektriskt slutbleck i dörren vilket gör installationen ganska enkel.

 

Uppdaterad: 27 MAR 2013 15:03 Skribent: Petter Markman

Postadress:
Trosa-Vagnhärads Tennis - Tennis
Industrigatan 15
61933 Trosa

Besöksadress:
Industrigatan 15
61933 Trosa

Kontakt:
Tel: 015612990
E-post: This is a mailto link

Se all info