Hoppa till sidans innehåll

Välkommen till Östra stallet ryttarförening!


Östra Stallet är en ideell förening som driver ett kollektivstall, vilket betyder att alla måste hjälpas åt. Nedan finns viktig information till dig som ny medlem - vi hoppas att du kommer att trivas här! 

 

Anläggningen

Trosa Ridsällskap (TRS) arrenderar marken av familjen Bonde och här finns dels Östra Stallets ryttarförening (ÖS) och dels Trosa Ridskola (TS). Ridskolan drivs av Disa Johannesson. Östra Stallet kan nyttja ridhus och utebanor om inte ridskolan eller någon annan har bokat dem. Ridhusschema finns uppsatt på Östra Stallets anslagstavla. När du har stallplats i Östra Stallet måste du vara medlem i TRS.

Ska du tävla måste du lösa licens för TRS och hjälpa till vid lokala tävlingar.

Det är viktigt att vi gemensamt tar hand om anläggningen, var därför noga med att mocka efter din häst på våra anlagda ridbanor, i ridhuset och på stallplan. 

 

Arbetsdagar

Vi har minst två gemensamma arbetsdagar samt en eller två hagfixardagar under året. Det är viktigt att du kommer och hjälper till då många av sakerna vi gör kräver att vi är flera stycken. Har man inte möjlighet att komma får man uppgifter tilldelade sig vilka ska utföras innan eller strax efter arbetsdagen.

Kommer du inte på arbetsdagen måste du utföra dina arbetstimmar (4 timmar per häst) vid annat tillfälle, sker inte det så är straffsumman 1000 kr/häst.

 

Sopsortering

På anläggningen källsorterar vi, stora kärl för sortering finns i ladan mellan ridhuset och stallen. Inne i stallet vid ingången till sadelkammaren finns mindre kärl för sortering som kan användas.

Vi är gemensamt ansvariga för att de töms i de större kärlen. Större saker som trasiga täcken, schabrak etc. slänger man själv på Korslöt. Hushållssopor slängs i lilla soptunnan vid brevlådorna.

 

Sadelkammare

När du flyttar hit får du en nyckel till sadelkammaren mot depositionsavgift. Så snart du lämnar stallet och ingen annan är där ska sadelkammaren låsas, även om du t.ex. bara ska rida på anläggningen eller gå upp till kafeterian.

 

Hösilage

Föreningen köper in hösilage och fakturerar sedan hästägare månadsvis tillsammans med stallhyran. Hästägaren fyller hösilage i påsar i ”hörummet” och hänger fram morgon- och kvällspåse på boxdörren, eventuell lunch och eftermiddagspåse hänger på angiven plats i hörummet.

 

Kraftfoder/mineraler etc.

Allt öppnat kraftfoder/mineraler etc. ska förvaras i foderrummet i tunnor med stängda lock, märk din tunna med din hästs namn. Hästägaren köper in kraftfoder själv och man får ha två tunnor/kärl per häst i foderrummet.

 

Vatten i hage

Hästägaren är själv ansvarig för att fylla på vatten i hagen, ridskolan fyller inte på vatten i hagen. Vattentunnor/kar bekostas och införskaffas av hästägaren själv.

 

Avmaskning/Träckprov

När du kommer med din häst hit ska träckprov ha tagits och den ska vara avmaskad, i annat fall får du avmaska här och din häst får stå i sjukhage 3 dagar där du måste mocka varje dag. 

Östra Stallets ryttarförening tar gemensamt höst och vår träckprover från alla hästar för att se om någon häst har mask, efter att resultaten har kommit köps avmaskningsmedel in gemensamt och hästägaren faktureras sedan i samband med nästa stallfaktura för avmaskningsmedlet. 

 

Boxplats

När du flyttar din häst till Östra Stallet är den grön, gul eller röd. Din häst ska vara grundvaccinerad när den kommer hit.

 

Grön: hästen kommer från ridskolan eller av TRS godkända stall och kan flyttas in i stallet direkt.


Gul: din häst står i utebox i tre veckor med egen separat hage, hanteras av personal vid utsläpp, täckesbyte och fodring. Efter karantänperioden kan din häst flytta in i stallet och släppas ut med andra hästar.


Röd: häst från försäljningsstall eller häst som transporterats av hästlastbilsfirmor. En röd häst hanterar hästägaren själv i tre veckor, efter de veckorna får du flytta in i stallet och släppa ut din häst med andra hästar.

 

Vill du påskynda processen med att bli grön kan du ta nässköljprov som visar att hästen inte har kvarka eller falsk kvarka.

 

Ålder

Alla personer som är under 15 år måste ha en person över 15 år som är på plats och är ansvarig för dem när de rider.  

 

Fodring/utsläpp/insläpp

Ridskolan hanterar våra hästar helgfria vardagar (inte under juli månad). Helger, aftnar samt under juli månad fördelas arbetet på oss som står uppstallade i Östra Stallet. Särskilda rutiner för helgpass för hästägare finns.

 

Helgfria vardagar

Aktivitet

Ridskolan

Hästägare

*

Fodring morgon

X

 

 

Byte av täcke innan utsläpp

X

 

Ett täcke på och ett av

Utsläpp

X

 

 

Lunchfodring

X

 

 

Intag vid lunch (om så önskas, gäller alla hästar i samma hage)

X

 

 

Intag annan tid än i samband med lunchfodring

 

X

 

Eftermiddagsfodring

 

X

De som är i stallet vid den tiden hjälps åt att fodra hästar som är inne 

Kvällsfodring

X

 

 

 

Stalltjänst

Helgpassen delas upp mellan oss som har hästar på rullande schema. Har man fler hästar får man pass efter hur många hästar man har. Under storhelger (jul, nyår och påsk) delas varje dag upp på tre hästägare.

 

Helg/storhelg

 

Aktivitet

Övriga hästägare

Hästägare som har helgpasset

*

Fodring morgon

 

X

Ca 07.00

Byte av täcke innan utsläpp

 

X

Ett täcke på och ett av

Utsläpp

 

X

 

Lunchfodring

 

X

Ca 12.00

Intag vid lunch (om så önskas, gäller alla hästar i samma hage)

 

X

 

Intag annan tid än i samband med lunchfodring

X

 

 

Eftermiddagsfodring

X

 

De som är i stallet vid den tiden hjälps åt att fodra hästar som är inne

Kvällsfodring

 

X

Vi kvällsfodrar även åt ridskolan

 

Hagregler

Vi lämnar inte hästar själva i hagar eller själva på fram/baksidan om inget annat överenskommits. 

 

Hantering av personuppgifter

Östra stallets ryttarförening behandlar dina personuppgifter för att kunna fullgöra uppställningsavtalet med dig som hästägare.

De personuppgifter vi behandlar är ditt namn, adress, personnummer och kontaktuppgifter.

Uppgifterna kommer att sparas så länge som du har din häst uppstallad i östra stallet.

Ekonomiuppgifter sparas i 8 år i enligt bokföringslag.

Vid frågor som gäller ridskolan mejla eller ring:

This is a mailto link

0156-138 05


Välkommen till Trosa Ridsällskap!

Klubben för dig som går på Trosa ridskola, har egen häst/ponny, tävlingsrider, nöjesrider eller helt enkelt älskar hästar i största allmänhet!


Kontaktperson webb.
Mejla gärna tävlingsresultat, information om kommande aktiviteter och bilder så lägger vi ut det här på webben!

FacebookGilla oss på facebook!

Trosa Ridsällskap och Ridskola

eller Trosa Ridsällskap resultat och klubbnyheter

eller Trosa Ridsällskap köp/sälj kläder och prylar

 


Folksam

Vid tillbud/olycka på anläggningen:

klicka här för att komma till rapportformulär


 

 vi_samarbetar_medvi_utv_ani_ny


Tack till våra sponsorer!

Trossen_nyny

moderaterna_ny

Trosa_stadshotell

TROTAB

Hööks

 

http://carlmans.nu/

Postadress:
Trosa RS - Ridsport
Tureholms Gård
61992 Trosa

Besöksadress:
Tureholms Gård
61992 Trosa

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

Folksam