Hoppa till sidans innehåll

MTB-Ungdom


Bild: Vårbild uppstart 2018

 

Hej och välkomna till Trosabygdens Cyklister  MTB

 


 

 


Vi  startar upp igen till våren 17:e Mars kl:17:45 
TbOK:s klubbstuga.    Infobrev till Föräldrar/Ungdom

Välkommen till MTB-cykelträning hos TbOK!

Vår ungdomsverksamhet riktar sig till alla, både till dig som är nyfiken på att prova på cykling i skog, i grupp, och till dig som har cyklat i många år och kanske tävlar eller vill börja tävla.

Träningen är på tisdagar, samling kl. 17:45 vid klubbstugan så att vi kan börja cykla kl. 18:00. Vi har gemensam samling och delar sedan in i grupper på plats enligt följande; nybörjargrupp, tävlingsförberedande grupp samt tävlingsgruppen.

Träningen håller på till ca 19.15-19.30 med efterföljande soppa och smörgås i klubbstugan utan extra kostnad.

Den sista tisdagen i varje månad kommer vi att hålla träningen på Bergs Gård utan för Trosa, vilket innebär att vi samlas där. Mer info om Bergs Gård finns på: https://www.bergsgardtrosa.se/MTB-arena-Bergsleden. Klubben står för avgiften för att cykla där så det tillkommer ingen extra kostnad. Dessa tisdagar blir det ingen soppa efteråt.

Nedan kommer lite ”bra att veta-information” samt säkerhetsinformation så att cyklingen kan bli så bra och säker som möjligt:

Barn under 10 år samt äldre nybörjare: För barn under 10 år samt äldre nybörjare så ska förälder stanna kvar under samlingen (17:45-18) ifall tex barnets utrustning gör att barnet inte kan delta på träningen. De 5 första gångerna behöver förälder även vara med under hela träningen. Därefter kan du stämma av med oss ledare om du bör fortsätta vara med eller inte. Vi ser gärna att du som förälder är med, vi behöver vara många föräldrar i grupperna med de mindre barnen för att få till bra träningar. Vi är väldigt tacksamma för detta! De flesta barn är från 7 år och uppåt. Vi har ingen åldersgräns men ditt barn ska kunna cykla ca 1 km och kunna växla och bromsa.

Krav på cykel:

  • Bromsar och växlar: kontrollera innan träningen att ditt/dina barns växlar och framförallt bromsar fungerar som de ska. Kontrollera även att ditt barn kan nå bromshandtaget enkelt. På de flesta cyklar är bromshandtaget justerbart för detta. Fungerar tex inte bromsen tillfredställande så kan ni inte följa med ut i skogen av säkerhetsskäl. Säg till oss ledare om ni behöver hjälp med cykeln så kan vi hjälpa till att justera eller bistå med kontaktuppgift till en cykelverkstad, tex Team Sportia i Trosa.
  • Lysen: när det är mörkt på kvällarna så är det krav på att ha cykellysen. Även när det börjar skymma så blir det väldigt mörkt i skogen. Om du/ditt barn inte har lysen när det är mörkt kommer han/hon inte kunna följa med ut i skogen. Detta är för din/ditt barns egen säkerhet. Cykellyset måste kunna lysa upp och kan inte vara en liten diodlampa utan bör vara på ca 1000 lumen eller uppåt. Vi ledare kan bistå med tips på prisvärda lampor. Även ett litet baklyse bör finnas.

Cykelhjälm är givetvis ett krav! Kolla att den sitter åt på huvudet och att bandet under hakan inte är för långt. Kontrollera även att hjälmen inte är för gammal eller har skador. Hjälmen har gjort sitt om den är äldre än 5 år eller om den någon gång ramlat hårt i backen, även om det inte finns synliga sprickor. Säkerheten är viktig!

Lånecyklar: Det finns några lånecyklar vid klubbstugan så är du till exempel på gränsen till att behöva större cykel så kan du låna en större cykel och prova. Vi har 4 stycken 24 tums cyklar och 3 stycken 26 tums cyklar och en 27,5 tum. Kom i god tid om du behöver lånecykel så vi kan plocka fram och ställa in sadelhöjd. Efter träning tvättar du cykeln om den är skitig (finns cykeltvätt vid klubbstugan) och ställer sedan tillbaka i förrådet där du tog den.

Kontaktuppgifter: Sätt en tejpbit på barnets hjälm där ni skriver ett telefonnummer som vi kan nå någon av föräldrarna på. Detta är utifall det skulle hända något och vi snabbt behöver få tag på  förälder.

Så blir du medlem: Du får gärna vara med och prova 3 gånger gratis innan du blir medlem. Vill du/ditt barn sedan fortsätta så vill vi att du blir medlem. Det kostar endast 100 kr för ungdom per år och 300 kr för hela familjen.
Läs mer på: https://idrottonline.se/TrosabygdensOK/Blimedlem
Som medlem får du rabatterade cykelkläder och bland annat gå och bada gratis på Safiren vår och höst på lördagar kl 15-16, läs mer på TbOK:s hemsida: https://idrottonline.se/TrosabygdensOK.

Cykelkläder: Du kommer se att många har cykelkläder från TbOK och det är helt frivilligt om man vill ha sådana kläder. När man börjar går det bra att cykla i vanliga träningskläder. Om det är kyligt på kvällen så tänk på att ha överdragskläder men att byxorna inte är för vida nertill för då kan de fastna i drevet. Ha gärna cykelhandskar då det skyddar händerna mot kvistar och skrapsår om du trillar. Vill du ha TbOK:s cykelkläder så beställs dessa i början av året via Trimtex. Håll i sådana fall utkik på TbOK:s facebook-grupp för mer info om hur beställningen går till.

Hur vi förmedlar information: vi använder en messenger-grupp för att få ut information till föräldrar ,  så säg till någon av oss ledare att du vill vara med i den messenger-gruppen, så vi kan lägga till dig.

Om ni har frågor eller funderingar angående MTB ungdom TbOK så kontakta oss gärna:

Kontaktuppgifter ledare:

Nybörjare:
Johan Hellgren: 070-4824350, This is a mailto link
Kristina Larsson:  070-222 09 66, This is a mailto link
Kristina Thunström: This is a mailto link

Tävlingsförberedande:
Tom Sandelin: 073-300 90 02, This is a mailto link

Tävlingsgruppen:
Fredrik Brånth: 073-507 99 02, This is a mailto link

 

BONUS:
Du får deltaga på Trosabygdens OK:s gemensamma läger.

Du får köpa cykelkläder till reducerat pris. m.m.
Du kommer att få lära dig cykelvård, tvätta cykeln, byta däck o s v.
Vi kommer vara väldigt lyhörda vad du som ungdom vill.

Uppdaterad: 30 JUN 2018 10:54 Skribent: Kristina Larsson via Pelle Bång

 Cykeltjänst Södertälje

WikanderFastigheter

Finessa Varvet Trosa

Mats Eriksson Byggplåt AB i Trosa

 

Postadress:
Trosabygdens OK - Cykel
J-Å Mahlin, Ringvägen 22
61972 Vagnhärad

Kontakt:
Tel: +4615610717, +46704060789
E-post: This is a mailto link

Se all info