Hoppa till sidans innehåll

Information om försäkring

22 APR 2019 21:00
Vad gäller om jag är inblandad i en olycka?
  • Skapad: 22 APR 2019 21:00

Cykelsäsongen har äntligen rullat igång och med det är den tråkiga baksidan att det ibland inträffar olyckor. Även om det känns trist så är det viktigt att ha koll på vilka försäkringar som gäller.

 Idrottsförsäkring i samarbete med Folksam via Svenska Cykelförbundet.

“Cyklister är försäkrade i sitt idrottsutövande både under tävling och träning nationellt och internationellt samt vid resor till och från sina cykelaktiviteter. Gäller för alla medlemmar från och med det kalenderår de fyller 16 år och som löst tävlingslicens för cykel. Samtliga ungdomar i förening tillhörande förbundet till och med den 31 december det år de fyller 15 år. Samtliga deltagare i motionsarrangemang på cykel som sanktionerats av förbundet.” 

Det betyder att barn och ungdomar har försäkring under träning. Men för vuxna motionärer utan tävlingslicens är det den egna olycksfallsförsäkringen som gäller om olyckan är framme. Kontrollera villkoren för olycksfallsförsäkringen speciellt vid träningsresa utomlands. Vid deltagande i ett av cykelförbundets sanktionerade motionslopp (t.ex. Trosatrampen) gäller idrottsförsäkringen för alla cyklister under själva loppet. Samtliga motionslopp i cykelförbundets kalender är sanktionerade.

Genom att lösa en tävlingslicens gäller idrottsförsäkringen även för vuxna. 2019 kostar licensen 410:- för “Base license” och 860:- för “Master license”.

 Försäkringsbesked Svenska Cykelförbundet

 

Skribent: Henrik Nordin
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Trosabygdens OK - Cykel
J-Å Mahlin, Ringvägen 22
61072 Vagnhärad

Kontakt:
Tel: 015610717, +4615626321
E-post: This is a mailto link

Se all info