Hoppa till sidans innehåll

Peter och Elisabet vinnare av årets cup

06 SEP 2019 19:23
Peter tar hem segern i årets cup. Det blev tajt till slut, han vinner med en ynka poäng. På damsidan så innebar Elisabets beslut att komma och köra finalen att hon sopar hem damcupen. Ära och evig berömmelse till er båda.
  • Uppdaterad: 06 SEP 2019 19:23

Avgörandet!

Ikväll var det så dags för sista deltävlingen i årets landsvägscup. Som traditionen bjuder så avslutar vi med Mörkövarvet. Eller varven rättare sagt. 8 till antalet på en stenhård bana med stor variation. Igångdrag. Brutal motvind. Långt ifrån lika brutal medvind. Skit också. Backar såklart men inga långa sådana. Dock helt klart en bana där man kan köra sig duktigt trött. Lite regn på det också. Småkyligt dessutom. En riktig mysig cykelkväll alltså.
Förutsättningarna inför avgörandet var ganska enkla. Lindgren i ledningen i totalen med 4p före undertecknad. Översatt till nåt konkret så innebar detta att jag var tvungen att vinna och sen ha minst en gubbe eller gumma mellan mig och Lindgren. I övrigt i princip avgjort redan med Nordin, Höglund och Bondesson på platserna därefter.
Glädjande så dök det även upp lite nya ansikten idag. Eller nya och nya förresten – några ganska gamla faktiskt men nya för årets cup i vart fall. Kul. Kom gjorde Melkersson och Ekblad. Rutinerade långloppscupare på MTB som ville vispa ur benen lite efter en lång säsong. Coming star Lernerud dök upp med stor entusiasm för att ta sig an sitt allra första landsvägsrace. Se och lära var melodin men han hade mycket pulver i benen skulle det visa sig. Sen så dök även konstapel Blom upp. Räck upp handen den som såg det komma. Den mannen är ju känd för att enbart cykla om himlen är klarblå och vindvimplarna hänger lodrätt. Så var inte fallet ikväll men han stod där på start ändå. Magiskt.
Utöver redan nämnda så hade vi även von Walkendorff och Sundman till start. 11 in alles således.
Klockan blev 18 och vi var iväg. Svårjobbat rent taktiskt och i vinden skulle det bli svårt att kunna gå loss och soloköra. Varven gick och vi hade några fruktlösa utbrytningsförsök. Men jag säger som efter förra racet - om man inte tror på det själv så är det definitivt ingen annan som gör det heller. Eller så har vi ingen som är så pass åkstark som kan göra skillnad på riktigt. Tror sanningen ligger nånstans däremellan. Vi hade några som halkade av dock så nån skillnad fanns det trots allt.
Nåväl, lika säkert som Brexit-dealen är osäker så närmade vi oss alltså ett spurtavgörande. Inte bra. Alldeles för chansartat. Nåt måste göras. Med 1.5 varv kvar cirkus började undertecknad att stöta för att bli av med Lindgren som därvidlag hade kedjat fast sig på mitt hjul. Bokstavligt talat. Kedjan hade dock ingen svag länk utan alla femtioelva försök blev totalt fruktlösa. Det skulle bli spurt.
Melkersson smög upp på slutet och fick en lucka ut på målrakan. Rakan var dock för lång...eller målet för långt borta. Sak samma och samma sak för Lernerud. Han brände också sitt krut för tidigt. Skönt att kunna skylla på orutin dock. Bakom dessa herrar hade nu övriga fått upp farten och positioneringen inför det definitiva avgörandet var nu i full gång. Von Walkendorff och Blom i spets och jag själv på rulle i perfekt slagläge.
Med en hundring kvar vek jag ut, fick spets och kunde defilera i mål. Ingen aning om var Lindgren höll hus i detta ögonblick. Min blick hade varit riktad framåt och enbart framåt och tunnelseendet var märkbart. På Lindgrens näthinna hade dock Assos-loggan hunnit etsat sig fast. Från mina Assos-brallor. Inte bra. Vi gratulerar således Peter till segern i årets cup. Det blev tajt till slut. Han vinner med en ynka poäng. På damsidan så innebar Elisabets beslut att komma och köra ikväll att hon sopar hem damcupen. Ära och evig berömmelse till er båda.

Tack för denna säsong – väl mött igen våren 2020!
(Återigen med förhoppningen om att vi skall bli betydligt fler på dessa race)

 

Skribent: Henrik Nordin/ Patric Oscarsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Trosabygdens OK - Cykel
J-Å Mahlin, Ringvägen 22
61072 Vagnhärad

Kontakt:
Tel: 015610717, +4615626321
E-post: This is a mailto link

Se all info