Hoppa till sidans innehåll

Resultat 2016


Fullständiga resultat totalt och varje deltävling
http://www.tbok.se/TC LVG-cup 2016_VII.xlsx

Då var det över…årets Landsvägscup är avgjord!
Sista deltävlingen innebar en rundbana ute på Mörkö – 8 varv á 5.5 km.
För dom som minns förutsättningarna för totalsegern så stod det mellan Krister och undertecknad…om nu inte Göran skulle dyka upp det vill säga.
Henrik kom med oroväckande info strax före start – det var nåt om att älgkvoten redan var fylld och att han hört att Göran därmed var på väg hem från jakten i förtid. Vafan!
Klockan närmade sig dock 18.00 med stormsteg och än syntes han inte till. Låt oss se till att komma iväg i tid utbrast Krister!
Sagt och gjort. Vi rullade bort mot startlinjen då det plötsligt dök upp en cyklist i sikte. Det blev alldeles tyst och åtminstone mitt hjärta stannade för en stund. Krister såg likblek ut.
Vi kunde dock pusta ut – tror aldrig att jag blivit så glad över att se Hans komma cyklandes och ansluta i sista sekund.
Pang så var vi iväg. Vi tog ett lugnt första varv så att att alla skulle få känna in banan. Speciellt med tanke på att vi återigen hade utsocknes gäster i form av Pierre och Tomas från Nyköping. Kul!
Varven snurrade på utan nån direkt körning. Fullt förståeligt med tanke på vad som stod på spel. Ut på 4:e varvet så gick dock Krister, Hans och Peter iväg på en liten utbrytning. Ingen blev dock särskilt skrämd av det och innan varvet var klart så var dom infångade. På 5:e varvet testade Pierre och Tomas ett litet ryck och gick iväg och fick snabbt en liten lucka. Vi Trosa-cyklister var måttligt intresserade utan alla tänkte bara totalen.
Utbrytningen höll såklart och Pierre gick segrande ur den bataljen. Grattis!
Bakom blev det rävspel och taktik. Nån liten fartökning här och där men bara fjösiga ett-öres. Inte en Kina-puff så långt ögat kunde nå. Dock tillräckligt fort för att några skulle halka av. Väl kämpat Peter och Andreas. Nu får ni kriga på i vinter! :)
Ut på sista varvet hade vi en liten klunga bestående av Krister, Hans, Mats, Calle, Johan, Henrik och Patric. Farten skruvades upp och det testades lite i de småbackar som finns med kilometern kvar. Jag testade och trodde för ett ögonblick att Krister var kokt men han spelade bara trött för snart satt han på mitt hjul igen. Skit också.
Efter sista kurvan och ut på spurtrakan kom Mats, Calle, Henrik och Johan farandes. När jag själv tittade bakåt såg jag bara Kristers hörntänder. Typiskt. Allt på ett kort. Smacka i tyngsta och kör. Syran sprutade.
Några passerades. Ännu mera syra. Snabb blick bakåt med 50 m kvar. Fortfarande Kristers jävla hörntänder. Mats i mål som trea. Nu hade jag inga hörntänder bakom mig längre. Dom var jämsides. Helvete.
Krister in som fyra och jag som femma. Bakom ännu en spurtstrid där Johan drog längsta strået och sen kunde inte målkameran skilja Calle från Henrik så där blev det dött lopp. Hans in som nia och tappert solo-körandes fick vi sen in Andreas som tia. Peter noterade en DNF och skötte så dags målkameran med den äran.

Med det sagt och avklarat så kan vi alltså kora Krister som landsvägschamp 2016. Stort grattis!
Välförtjänt men du kommer dock vara en jagad man framöver.
Bara så du vet.

Om man ska ta och summera årets LVG-cup så har vi haft totalt 36 cyklister till start. Flest var vi på Leaders Surprise då vi var hela 24 st följt av inledande Lilla Hedeby då vi var 19 st. Dock var vi bara 8 st vid tre tillfällen. Hoppas verkligen att vi kan spöa detta nästa år. Endast en har kört samtliga race förresten. Jag ger mig själv en kexchoklad i pris för det.

Väl mött igen 2017! Och du Krister, glöm inte bort att det är grymt svårt att försvara en titel… //Patric Oscarsson vår eminente cyklande reporter!

------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uppdaterad: 09 SEP 2016 10:46 Skribent: Per-Erik Bång
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Trosabygdens OK - Cykel
J-Å Mahlin, Ringvägen 22
61072 Vagnhärad

Kontakt:
Tel: 015610717, +4615626321
E-post: This is a mailto link

Se all info