Hoppa till sidans innehåll

Resultat 2017


Resultat

Då kan vi lägga årets landsvägscup till handlingarna. Sista deltävlingen – Mörkövarvet – kördes nu ikväll. Göran var ju klar segrare sen innan men spänning fanns fortfarande om övriga pallplatser.

Mörkövarvet brukar innebära tuff körning och årets race var inget undantag. Öppna spjäll för de flesta redan från första tramptaget och det skulle visa sig att vi skulle få ett klubbrekord i antal DNF – hela 4 av 14 klev av. Ujuj! Varv efter varv snurrades med lite ryck och försök till utbrytningar. Svårt att veta när det skulle bli på allvar. Det gäller att satsa på rätt häst…cyklist.
Lite dropp hade vi tidigt men ut på 6:e varvet sprack tätklungan upp. Loss kom Björn, Thomas, Pierre, Peter och undertecknad. De bägge sistnämnda med vittring på pallen i totalen så det vore att ljuga om jag sa att vi bidrog speciellt mycket till tätkvintettens enorma fart. Här gällde enbart att hålla undan för gänget bakom.
Ut på sista varvet var dock läget under kontroll pallmässigt. Vi kunde nämligen konstatera vid varvpassagen att Krister, Johan, Henrik och Harald redan tickat i DNF i resultatlistan och nu stod och käkade bullar istället. Panik! Nu gällde det alltså att samarbeta för att avverka sista varvet så snabbt som möjligt innan bullarna skulle ta slut!

Spurt blev det tom – Thomas ett halvt hjul före Björn och sen Pierre in på tredje. Peter 4:a och undertecknad 5:a.

I och med detta så klev Peter och jag själv upp ett hack i totalen så årets pall blev som följer:
1. Göran Larsson 260 p
2. Peter Lindgren 237.5 p
3. Patric Oscarsson 233 p

(Och som tur var så hade Krister länsat bullhyllan på Trossen så vi blev inte utan!)

Om vi tar och summerar årets cup så är det glädjande att se att vi ökat deltagarantalet. Inte så mycket sett till antal personer som varit med i åtminstone nån gång men vi har varit fler i snitt per race och det är kul.
Så här har det sett ut:

2017
Antal deltagare: 38
Totalt antal starter: 118
Snitt per race: 17

2016
Antal deltagare: 36
Totalt antal starter: 88
Snitt per race: 13

Tack för i år - nu siktar vi såklart på att slå detta under 2018!

Mvh, Patric

Uppdaterad: 20 MAR 2019 19:05 Skribent: Patric Oscarsson
Epost: Adressen Gömd

Elliot

Elias

Rasmus

Tom

Elisabet

Snabbmek

Gubbar

Postadress:
Trosabygdens OK - Cykel
J-Å Mahlin, Ringvägen 22
61072 Vagnhärad

Kontakt:
Tel: 015610717, +4615626321
E-post: This is a mailto link

Se all info