Hoppa till sidans innehåll

Resultat 2018


Resultat

Mörkövarvet 2018 - loppet som kom att bli något mycket större än bara ett säsongsavslut på en klubbtävlingsserie. Det kom även att bli den dag då Göran annonserade att han ställer tävlingsskorna på hyllan. Hädanefter skall cykling enbart vara ren och skär njutning. Men njutning i Görans fall är att plåga sig själv. Tänja gränser och träna stenhårt. Men utan tävlingar som stör träningsupplägg. Men visst kommer han att tävla…men bara mot sig själv. Vackert.

Men hur gick då i själva loppet? För den som inte minns förutsättningarna så ledde alltså Teddan cupen före just Göran. Chansen fanns för Göran att gå om men då krävdes i princip seger samt några ytterligare gubbar före Teddan. Avvaktande, lurpassande, ställningskrig och taktikkörning är nog ord som bäst beskriver kvällen. Farten var ändå hyfsad och bitvis gick det ganska hårt.
Mörkövarvet innebär egentligen 8 varv på en slinga som mäter 5.5 km. Och vi höll på att få ett avgörande redan på första varvet. Teddan låg i tät, djupt nere i bocken och blicken rakt fram. Lite drömmande såg det ut. Kanske hade han redan börjat se sig själv fira segern. Vem vet. Det enda jag vet är att han for rätt fram när vi skulle svänga höger i en korsning. För en millisekund fladdrade tankarna förbi att inte ropa nåt. Låta honom köra och upptäcka att han var solo typ nere vid Skanssundet. Det skulle inte gå nån nöd på honom direkt. Dom har goda hamburgare där vet jag. Men vi ropade såklart. Men ångrade oss direkt så vi försökte med att säga att på de 4 sista varven ska vi rakt fram. Han gick inte på det. Fan.
Mörkö kyrka passeras varje varv och vi hade några som för varje gång sneglade ner mot kyrkogården. Blickarna dröjde sig kvar längre och längre för varje varv som gick. Desperat spejande. Fanns det några lediga platser månne? För denna kväll kommer vi inte att komma levande ifrån…
Men det gick bra till slut. Alla överlevde. Tror att spejandet övergick i bedjande istället. Gud hör bön. Ut på sista varvet var vi samlade. Vi hade bara tappat Tomas och det gjorde vi tidigt. Han tog eget tempo och fick kämpa på solo. Det han tyckte var jobbigast med kvällen var dock att inte köra rätt fram i den där korsningen. Han gillar ju hamburgare väldigt mycket. Men vem gör inte det förresten. 
Det blev lite strid om positionerna ute på sista varvet men det som varit glasklart hela kvällen var att detta skulle sluta i ett spurtavgörande. Med 500 m kvar har vi en 90-graders höger. Där måste man vara med om man ska vara med och leka. Många var med. Med 200 m kvar satte Göran allt på ett kort men Teddan insåg faran och var med på noterna. Av den drömmande blicken syntes intet. Nu var det fullt fokus som gällde. 50 m kvar och Teddan var nu jämsides och kunde sen gå förbi på sista metrarna och vinna racet. Slaget var vunnet. Stort grattis till Teddan som stod pall för trycket. Men nu är det dig alla vill slå så det vill till att du sköter din vinterträning. 

Vill även rikta ett stort tack till den månghövdade publiken i form av Elliot, Fredde och Krasch. Utöver frenetiskt hejande så höll dom koll på antal varv. Hoppas jag.

Med detta så säger jag tack för i år. På återseende nästa år. Och då hoppas jag att vi blir många fler som kommer och kämpar och har kul. Och fikar. Nu är vi för få som får dela på för mycket fika. Inte bra för oss. Ond spiral. Faktum är att antal starter har mer än halverats i år jämfört med 2017. Hur ska vi bli fler? Vad krävs för att just DU ska komma? Fundera på det.

Mvh, Patric

Uppdaterad: 20 MAR 2019 19:13 Skribent: Patric Oscarsson
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Trosabygdens OK - Cykel
J-Å Mahlin, Ringvägen 22
61072 Vagnhärad

Kontakt:
Tel: 015610717, +4615626321
E-post: This is a mailto link

Se all info