Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Som väntat tog Armand Duplantis sig vidare till EM-final i stavhopp. Men vägen var inte riktigt så spikrak som den brukar vara.
 
Andreas Kramer fick en tuff resa till semifinalen och Lovisa Lindh gick inte vidare från sitt stökiga försöksheat.
 
Det blir ingen Sarah Lahti i dagens 5000-meterslopp. En segdragen covidinfektion sätter stopp.
 
Försöksheaten på 3000 meter hinder blev för tuffa för Linn Söderholm och Emilia Ullemo och ingen av dem klarade sig vidare till final den här gången.
 
Grete Ahlberg tävlade i sin andra stora mästerskapsfinal på bara några veckor. Det blev till slut en niondeplats, något hon själv inte var nöjd med.
 
Bianca Salming har som mål att slå sitt personliga rekord under EM och efter första dagen ser det hoppfullt ut.
 
Finalöverraskningen Jesper Hellström hoppade tresteg och Joel Bengtsson sprang semifinal på 110 meter häck under onsdagskvällen.
 
Daniel Ståhl säkrade finalplats i första kastet och även Simon Pettersson blev finalklar efter skakig väntan.
 
Förmiddagspasset på onsdagen bjöd på ett lyckat kval från Ragnar Carlsson som får tävla i släggfinalen på torsdag kväll. Maja Åskags hopp i kvalet räckte dock inte till final i tresteget.
 
Bianca Salming klev in i sjukampen under förmiddagspasset på onsdagen. Hon inledde med 100 meter häck och höjdhopp och hon fick till en övertygande start på sina tävlingsdagar.
 
Efter en strulig säsong fick Thobias Montler äntligen sin första medalj i ett internationellt mästerskap utomhus. Det blev silver tack vare ett längre andrahopp och en protest.
 
Marcus Nilsson hade en fantastisk andradag och kunde nästan känna lukten av en pallplats efter det avslutande 1500-metersloppet.
 
Två svenskar startade i 5000-meterloppet och två svenskar slutade topp 10. Andreas Almgren sprang sig till en utmärkt fjärdeplats på en ny personlig rekordtid.
 
Sveriges snabbaste man Henrik Larsson tog sig till semifinal på 100 meter i EM i München. Där slutade han sexa efter att själv ha upplevt att han missade lite i starten.
 

Postadress:
Trosabygdens OK - Friidrott
Mats Nyman, Herberts väg 4
61973 Vagnhärad

Kontakt:
Tel: +46704974725
E-post: info@tbok.se

Se all info