Hoppa till sidans innehåll

Försäkringsinformation


Här kommer en sammanfattning och länkar till detaljerad information om vilka försäkringar som gäller för föreningen och dess idrottsutövare.

  

Föreningen

I samarbete med Riksidrottsförbundet (RF) erbjuder Folksam tryggheten i Föreningsförsäkring Bas som utan kostnad täcker föreningens grundbehov - eftersom försäkringen betalas av RF. 

Grundförsäkringens innehåll: 

  • Ansvarsförsäkring 
  • Utökat ansvar 
  • Styrelseansvarsförsäkring 
  • Förmögenhetsbrottsförsäkring 
  • Rättsskyddsförsäkring 
  • Patientförsäkring 
  • Olycksfallsförsäkring för ideella ledare, funktionärer och domare. 
  • Kristerapi

Infoblad RF Föreningsförsäkring Bas

 

Idrottsutövare - orientering och skidåkning

Du som är aktiv i en förening som ingår i Svenska Orienteringsförbundet eller Svenska Skidförbundet omfattas av en idrottsförsäkring i samarbete med Folksam. Försäkringen gäller för skador som inträffar när medlem deltar i tävling, uppvisning, prova-på verksamhet eller organiserad träning anordnad av Svenska Orienterings- skidförbundet, dess distriktsförbund eller förening. Den gäller också under direkt färd till och från dessa aktiviteter. Om en aktivitet sker på annan ort än hemorten (även utomlands), gäller försäkringen också under resor och vistelse i samband med denna. 

Vem gäller försäkringen för? Alla medlemmar, oavsett ålder, i förening tillhörande Svenska Orienterings- eller skidförbundet. 

Försäkringsinformation Svenska Orienteringsförbundet

Försäkringsinformation Svenska Skidförbundet

 

Idrottsutövare - cykel

Gjensidige blir SCF:s försäkringsgivare för licensolycksfall från och med den 1 januari 2020.

Vem gäller försäkringen för? Samtliga medlemmar i cykelklubb som löst tävlingslicens eller cyklist som löst motionscykelförsäkring inklusive engångslicens samt deltagare i motionsarrangemang som sanktionerats av SCF, försäkringen omfattar även samtliga ungdomar i cykelklubb tillhörig SCF till och med den 31 december det år de fyller 15 år.

Till skillnad från orientering och skidor så är inte alla inkluderade automatiskt, cyklister 16 år och äldre som inte löst licens måste själva ombesörja en försäkring för att vara skyddad under träning.

Försäkringsinformation Svenska Cykelförbundets Licensförsäkring

  

Uppdaterad: 09 JUN 2021 21:24 Skribent: Henrik Nordin
E-post: Adressen Gömd 

 

Trimtex

  


 

 

Postadress:
Trosabygdens OK
Mats Nyman, Herberts väg 4
61973 Vagnhärad

Kontakt:
Tel: +46704974725
E-post: This is a mailto link

Se all info