Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Egna nyheter"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Egna nyheter


Racerapport från från K.YOTE som blev 2:a i SRS A samt total 4:a i ÅFOR 2018.

 

Resultat och utvecklingen runt banan i följande länk:

 

http://race.ksss.se/sv/AFOR/Advanced-Leaderboard/?raceId=325&reportId=30

 

 

 

I vår klass (SRS A) var det 54 startande och totalt var det 254 båtar.

Tävlingen var rekordsnabb för vår del i år, vi var i mål redan vid middagstid på tisdagen. Vi upplevde alla typer av vindar under racet men inget egentligt bleke någonstans.

 

När vi startade på söndagen 1/7 inne vid Skeppsholmen var det frisk nordlig vind som var extremt byig. Vi fick inte jättebra start och låg lite skymda inledningsvis innan vi fick fri vind och hittade trimmet. När vi kring 18-tiden kom ut på havet hade vinden tilltagit och vi föll av söderut och satte spinn. Många runt om oss hade problem med både gennaker och spinnaker i den friska vinden. Vi broachade två gånger innan Gotska Sandön och tyvärr så skörade vi vår stora spinnaker i 2a broachen, precis innan hade vi surfat drygt 17 knop flera gånger.  Vi konstaterade att det var en bra undanvind för segelmakarna så många spinnakrar gick sönder kring oss. Tur i oturen hade vi ytterligare en spinnaker som är mindre yta och tjockare duk som vi kunde köra med hela vägen till Hoburgen. Vinden höll i sig i styrka ned till Hoburgen vilket var tur då vi nu bara hade den lilla spinnakern. Det blev en stabil undanvind med många fina surfar kring 14 – 15 knop och vi rundade Hoburgen efter ca 1 dygn seglad tid.

 

Nu inleddes en gropig kryss norröver med många segelbyten allteftersom den nordliga vinden avtog.

 

Kryssen började med 1 rev och genua 3 i kulingvindar vid Hoburg och slutade vid målgången i Sandhamn på tisdag eftermiddag med full stor och lätt genua 1 i ca 3 m/s. Vi hade på denna kryss avancerat från 8e plats vid Hoburgen till 2a plats i mål vilket vi är supernöjda med.

 

 Känns kul när tävlingsledaren vid prisutdelningen läser upp Tulka Segelsällskap på 2a plats J

 

 

 

Trevlig sommar !!

 

//Hälsningar Stefan

 

   

 

 

 

Inga nyheter är skapade

Postadress:
Tulka SS - Segling
Ann-Louise Djurstedt Carlberg, Linneavägen 26
76342 Hallstavik

Kontakt:
Tel: +4617520884
E-post: anndjurstedt@gmail.c...

Se all info