Hoppa till sidans innehåll

Föreningsdomare


Information för lagledning

 

DAIF:

Malin Väisänen 072-232 26 60

 

 

Föreningens domare är alla under utbildning

Under sin utbildningstid är domarna långt ifrån fullärda eller speciellt rutinerade.Därför bör man som spelare, ledare, funktionär och publik inte förvänta sig att de ska döma felfritt. Tvärtom ska domarna göra misstag, det är av misstagen man lär sig och utvecklas.

Det är viktigt att alla ledare talar med sina spelare om detta och att man själv som ledare är ett gott föredöme med en bra inställning till domarna.

Utan domare, ingen match.

Diskutera gärna olika situationer, regler osv med domarna, men bara om diskussionen är konstruktiv och leder till att domaren tar till sig, utvecklas och blir bättre.  Att ställa frågor till domaren under match är oftast ok om det görs under ordnade former, men domaren har alltid rätt att avstå samtal under match.

Vill man prata med domaren om matchsituationer görs detta  bäst i lugn och ro i domarrummet ca 15 min efter matchens slut, då förutsättningarna för alla parter är betydligt bättre.

  

Information till lagen:

Samliga föreningens ungdomsdomare tillsätts på matcher utifrån individuell mognad och utbildningsnivå.

Till seriematcher (SHC) bokas och kallas domare av DAIF. Domare till junior, herr- och damlag bokas genom Stockholms ishockeyförbund (se nedan).

 

Efter spelad match ska representant från hemmalaget (i första hand lagledare) signera domarkvittot. Kontrollera att ersättningen är korrekt och skriv namnförtydligande under egna namnteckningen. Vid matcher/cuper utanför seriesystemet är det lagen själva som står för kostnaden och för att arvodet utbetalas till domarna inom 5 arbetsdagar.Vid seriematch betalas arvodet ut av föreningen.

 

 

Domare till junior/seniormatcher:

Domare till seriematcherna kallas av förbundet.

För bokning av domare till träningsmatcher vänligen kontakta kansliet.

 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:10
Skribent: Kansliet

Huvudsponsor för Tullinge TP Hockey Club är

Fastighetsbyran_srgb 2014
 

 

 

Guldsponsor
 
468x400_Eng_Tacks
 
TTP HC sponsras även av
Idrottsnaprapaten
Kontorskraft logga
 

Postadress:
Tullinge Triangel Pojkar HC - Ishockey
Flottiljvägen 60
14637 Tullinge

Kontakt:
Tel: 072-232 26 60
Fax: 08-778 50 60
E-post: This is a mailto link

Se all info