Hoppa till sidans innehåll

SM 2-5/12 i Eriksdalsbadet

29 NOV 2010 12:08
Då var SM slut för den här gången, bara att borra ner huvudet och träna hårt inför nästa mästerskap! Senaste uppdatering: Måndag 10:40
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 20:43

Torsdag
Måns var först ut med 100 fjäril och gjorde ett hundrameterslopp i tvåhundrametersstil, lång kick efter varje vändning, mycket andning och ganska avslappnat och med tiden 55.94 i mål som räckte till en 13:e plats och en B-final. Inte riktigt vaken och på tårna alltså men han siktar på att vara lite mer förbannad i simningen ikväll och fimpa några tiondelar på försökstiden.
 
Sista grenen på förmiddagen var 4x100 fr. Micke, som pga jobb inte kunnat träna på ett par veckor, startade och var het i 25 meter sen sprutade det mjölksyra ur öronen på honom i 75 meter. Måns gjorde inte heller något större väsen av sig på andrasträckan men junisarna tog för sig - Niclas brände av sin hundring på fina 55,28. Dryga sekunden under det individuella perset och det utan någon toppning inför SM då Sum-Sim hägrar nästa helg. Alex tog sen vid och dunkade iväg i riktigt fin takt och klockades till slut på 53,69, snabbast i laget! Så det ser riktigt lovande ut inför lagkappen nästa söndag under Sum-Sim.
 
Snart hägrar insim inför finalpasset och sen blir ladda inför morgondagens 200 fjäril. Champagnen ligger på kylning...
 
Torsdag - Final
 
Det fanns ingen högre sprintväxel i Måns och B-finalen gick några tiondelar långsammare än försöken, men vi är åndå fortsatt optimistiska inför tvåhundringen då uthålligheten helt klart är där liksom viljan!
 
Torsdag kväll - sista förberedelserna
 
I ett sista försök att hitta lite fart och tempo försökte Måns ikväll att slå Gundes rekord med att tav sig kläderna, ta en dusch inklusive intvålning och därefter torkning och påklädning. Han rådde inte på Gundes 1,23 men väl under 2 minuter på fullt godkända 1,42, så nog finns det lite snabbhet där ändå...
 
Fredag - Försök
 
Ja, det kommer att bli tight ikväll. Måns simmade till final som fyra på 2,05,94. (1,01,33+1,04,61) Sju gossar mellan 2,04 och 2,07 och det var svårt att se vilka som höll tillbaka.
 
Fredag - Final
 
Måns i mål som fyra på 2,03,26 med splittarna
 
27,74
32,24     59,48
32,03   1,31,51
31,75
 
Bra simning enligt ritningarna och tredje bästa tiden på distansen någonsin men konkurensen var för vass idag. Men vi hänger inte alltför mycket läpp över det utan önskar Måns en välförtjänt ledighet i Sälen och efter Påsk tar vi nya tag mot sommarens SM i Halmstad.
 
Imorgon anluter trion Micke, Niclas och Gustav för att simma varsin 50:a fritt tillsammans med Alex på söndag. Gustav som inte varit i vattnet många veckor sedan ett halvårs ofrivilligt uppehåll pga båtbensbrott kan bli intressant att följa under två längder.
 
Under morgondagen bränner Alex av ett extralopp över 50 fjäril dessutom!
 
 
Lördag
 
Alex avverkade två längder fjäril på 26,97 - inte illa! Med lite träffsäkrare vändning och målgång är JSM-kvalet nära!
 
Söndag
 
4x 50 fr med Tunafors som yngsta lag i startfältet.
 
Alex - 24,90
Micke - 24,14
Gustav - 24,43
Niclas - 24,97
 
Trevligt med Alex under 25 på startsträckan och att även Niclas simmade under 25 sek! Gustavs comeback är fullt godkänd och med Mickes träningsbakgrund är han inte så mycket bättre men med lite träning finns det mycket mer att hämta där. Det här är det kommande JSM-laget och 8:e tid senaste två åren har varit 1,36 höga och laget hade nu 1,38,42. Så att sikta på en finalplats i Södertälje om två månader är inte mer än rätt!
 
Då är vi tillbaka i träningsvardagen! Nu hägrar en vecka med Sum-Sim förberedelser för fyra grabbar! Det ska verkligen bli spännande på söndag när 4 x 100 fr går av stapeln!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
-----------------------------------------------------------------------------------------
 
Snart börjar SM, ditt sista framträdande i baljan på ett halvår och du leder 200 fjäril dessutom.
Hur känns det och hur stora är chanserna att du vinner tror du?
Formen känns lovande trots mindre träning än inför tidigare mästerskap! Så den enda målsättning jag har är guld, och det är väldigt realistiskt att jag tar det, men det kommer bli väldigt tajt, vet inte hur dem andra har det med formen, men jag kommer vara farlig att ha bakom sig när andra hundringen kommer!
 
Hur har träningen gått sen i somras?
Den har väl gått helt okej, men som sagt så går den inte att jämföra mot förra hösten men fjärilen känns bra ändå och jag är definitivt inte dålig!

 

 
Du åker ju till Sälen för att jobba i ett halvår direkt efter SM.
Vad tror du om chanserna till en comeback när du kommer hem?
Det är inga chanser, det är självklart! Jag kommer att simma stenhårt igen när jag kommer hem, men troligtvis satsa på lite kortare sträckor än 200 fj. så 100 och 50 blir mer aktuellt.
 
Vad ska du göra i Sälen föresten?
Jag ska stå och knega i skiduthyrningen i Hundfjället, träffa massa nya människor, kunna leva lite onyttigt utan dåligt samvete och vara galen i skidbacken, helst utan skador!
 
Vad har du för åsikt angående samgåendet med ESS?
Det är det bästa som kan hända simningen i Eskilstuna, och det är sjukt kul att det efter så många år ser ut att gå i lås. Man blir sjukt motiverad av att det händer saker och det här samarbetet kan leda till stora framgångar på lite längre sikt, vi ska bli en storklubb!
 
Nån hälsning till TSK-simmarna?
Borra ner huvudet och kör! Till dem lite yngre - kolla upp Octo (www.octoopen.se) hur ni ligger till i landet eller i Södermanland och sätt upp lite mål om hur bra ni vill bli!
 
Lycka till på SM och ha det så roligt i Sälen!
Skribent: Christoffer Andersson

 

Sponsorer och

Samarbetspartner


Vi stödjer Tunafors Simsektion


 


   


 

 Heja Tunafors!


 Stans bästa biltvätt stödjer stans bästa simmare!

 


Jag stödjer Tunaforssimmarna!

 


 

Vi stödjer simmarna i Tunafors

 


         


Vi hjälper A-gruppssimmarna i TSK!


 

Postadress:
Tunafors SK - Simidrott
Verkstadsgatan 5, Munktellarenan
63342 Eskilstuna

Kontakt:
Tel: 016135160
E-post: This is a mailto link

Se all info