Hoppa till sidans innehåll
Foto: Nathalie Norgren / Lina Trygg .

Maja


1985-2013
E: Pernod ox U: Lorelei
Registrerad Svensk Ridponny

 Vi måste med stor sorg och saknad meddela att en av ridskolans trotjänare har gått ur tiden. Idag på morgonen var Maja väldigt svag och sjuk, vi tog tillsammans med veterinär beslutet om att låta henne somna in. Maja fyllde ju 28 år vid årsskiftet och var en mycket gammal ponny. Hon kom till ridskolan som 6 åring och har varit en stor personlighet, en ovärderlig skolhäst och arbetskamrat. Maja var en ovanlig blandning av hästraserna Shetland och Arab, hon hette egentligen Pyret men kallades Maja redan innan hon flyttade till oss.

Maja har lärt många barn att rida genom åren, hon har varit en ovanligt ridbar B-ponny som gett många elever den där första fantastiska känslan av att rida sin ponny på tygeln. Hon kunde sitt jobb, när ridfröken närmade sig för att hjälpa till lite med känslan i tygeln så böjde hon på nacken redan innan man kommit fram till henne. Ni som lärt känna Maja på senare år har nog mest sett hennes lugna och trygga sida men faktum är att som ung var hon faktiskt ganska komplicerad. Hon tyckte exempelvis att bommar var jätteläskiga att gå över och kunde tvärstanna och frusta framför minsta cavaletti, när hon sen blev tvingad över så tog hon ett jättesprång. När hon var med på hopptävling eller blev rädd så kunde hon dra en repa  runt ridhuset i hejdundrande fart. Kan man inte tro, va?

Maja har varit en frisk och sund ponny, jag inte kan påminna mig om att hon varit halt eller på annat sett skadad under sina 22 år på ridklubben. Ibland kunde hon ha lite ont i magen så det var viktigt att sköta om den lite extra med linfrö, varma täcken och så.

Det är med tårar i ögonen och sorg i hjärtat vi säger farväl när hon nu galopperar på de evigt gröna ängarna.
Tack för allt du gett oss!

 

Uppdaterad: 14 NOV 2016 11:15 Skribent: Anna Larsson

Våra sponsorer

Vill du vara sponsor?

Olofsson Bil

JVK Byggpartner

TuRK Familjen Ekholm.PNG

TuRK hjelms-bil-_-sla_pvagnsservice-ab.jpgLPS PlåtoSmide

Postadress:
Tungelsta RK - Ridsport
Helen Nilsson, Söderbyvägen 18
13757 Tungelsta

Kontakt:
Tel: 0850031170
E-post: ridskolan@tungelstar...

Se all info