Hoppa till sidans innehåll

Ponny-/Stockholmscup


Ponny- och Stockholmscupen är en utbytestävling i dressyr och/eller hoppning för lektionsryttare på ridklubbar i Stockholms län. Tungelsta RK är med i Ponny- och Stockholmscupen dressyr. Cupen startar på hösten och avslutas på våren.

 

Tävlingen är en lagtävling där anmälda ridskolor är uppdelade i lottade grupper. Lagen i varje grupp möts 2 gånger, en gång borta och en gång hemma. Lagen rider alltså en gång på sin egen ridklubbs ponnyer/hästar och en gång på motståndarlagets ponnyer/hästar. Varje lag består av 4 ryttare.

 

Tävlingsdagen börjar oftast med en rundvandring på anläggningen. Hemmalaget värmer sedan upp ponnyerna/hästarna som även är de som startar först. Efter hemmalagets programridningar byter ponnyerna/hästarna ryttare och gästande lag får under en stunds uppvärming möjlighet att lära känna den nya ponnyn/hästen. Bortalaget rider sedan sina program. Efter att samtliga ridit tar hemmalaget hand om ponnyerna/hästarna och dagen avslutas med gemensam fika och prisutdelning.

 

Ponny- och Stockholmscupen ger ryttarna en bra erfarenhet och skapar goda kontakter mellan ridklubbarna.

 

Som förälder till deltagande ryttare under 18 år, hjälper du till vid tävlingarna. Vid hemmamatch gör vi t.ex iordning smörgåsar, saft etc, och vid bortamatch skjutsar vi till tävlingen samt hejar på laget.

Uppdaterad: 04 SEP 2017 20:47 Skribent: Gunilla Jansson

Tungelsta Ridklubb är en del av Svenska Spels initiativ Gräsroten som årligen delar ut miljoner till ungdomsidrotten. Välj oss nästa gång du spelar så är vi med och delar på pengarna. Gör det hos ditt ombud eller via länken nedan.

Spela BingoLotto på söndag? Köp då din lott via vår länk nedan samtidigt som du bidrar till klubben.

Postadress:
Tungelsta RK - Ridsport
Helen Nilsson, Söderbyvägen 18
13757 Tungelsta

Kontakt:
Tel: 0850031170
E-post: This is a mailto link

Se all info