Hoppa till sidans innehåll

Oscar avslutade 2017 strålande

2018-01-07 22:40
I slutet på december spelades den sista GP touren för 2017 och Oscar avslutade den på den allra bästa sättet med en finfin vinst.
  • Uppdaterad: 2018-01-07 22:42

I december spelades finalen i ungdomarnas GP Tour i Vårby. Till finalen med de åtta bästa i varje klass hade Tureberg fått med hela fem spelare, i Open-klassen Robin och Elias, i hcp tjejer Ebba och Sofie och i hcp killar Oscar S.  Även Kalle var snubblande nära att ta sig till final och hamnade precis under strecket.
Finalen spelades enligt Round Robin med en utjämningsserie.
I Open-klassen kom fem finalister till start och Robin och Elias hängde båda med bra. Mot slutsegraren (och enda deltagande tjej) från AIK fanns inget att göra, men Elias höll i spelet bra och lyckades knipa andraplatsen! Robin var ynka 7 p (!) från att ta tredjeplatsen och slutade fyra. Bra spelat killar!
Tjejernas hcp-klass hade sju deltagare och med tanke på hur lite Ebba och Sofie har tränat den här hösten så var det ändå imponerande att de kunde spela så bra. Ebba var den som lyckades bäst och hon slutade till sist fyra, endast 9 p (!) från tredjeplatsen. Sofie var inte långt ifrån och kom femma. Härligt tjejer!
Den som ändå lyckades bäst och visade sig vara iskall när det väl gällde var Oscar i killarnas hcp-klass (som hade alla åtta finalister på plats). Oscar var klart yngst i sällskapet och den med näst lägst hcp så det kändes som han borde vara nöjd med att bara ha tagit sig till finalen. Men han var säkerheten själv och visade upp ett säkert spärrspel och behöll hela tiden lugnet och ett glatt humör.
Han låg etta efter två spelade serier men blev passerad av en Sundbybergskille i tredje omgången. Sedan låg han tvåa hela tiden (som mest ca 100 p efter) och inför serie åtta (utjämningsserien) var han tvungen att slå 31 p mer än ledaren. Motståndaren som spelat riktigt bra hela dagen kände nu flåset i nacken och blev nog väldigt nervös. Men inte Oscar, han var säkerheten själv och avslutade med en 191:a medan motståndaren endast fick ihop 115 p.
En mycket nöjd Turebergare kunde inkassera segerbucklan och även ett presentkort på ett klot. Grattis Oscar, den dagen var du kung!
//Anna
Skribent: Jan Runnhagen
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

Postadress:
Turebergs IF - Bowling
Per-Olof Orestav, Tolvmansvägen 14
19270 Sollentuna

Kontakt:
Tel: 087543359, 0703169733
E-post: This is a mailto link

Se all info