Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Januari 1971, närmare bestämt den 29:de startade bildandet av Tyresö Bågskyttar genom att den i ungdomen utövande backhopparen, Gösta Nilsson (i Hammarbybacken) nu ville börja med något nytt.

 

Han vidtalade två grannar som genast var med på saken och eftersom det inte fanns någon bågskytteklubb var saken klar. Efter kontakter med kommunen var lokal ordnad i pingishallen under idrottshallen. Det skramlades ihop till en halmtavla och frivilliga byggde en ställning till den. Det var till en början vuxna med ett fåtal egna barn som tränade. Men det spreds snart till övriga ungdomar.

 

Några andra eldsjälar som lagt ner mycket tid i klubben är Bernt Wastensson som kom in som kassör i klubben 1972 och var det fram till 2002 och Widar Bäckström som började 1975 och har varit sekreterare och tränare ända fram till 2002. En annan stor profil är Mikael Sandberg som började skjuta redan som liten junior 1984 för att därefter på senare år bygga upp klubbens ungdomsverksamhet till att bli en av landets största.

 

Inga större tävlingar vanns av någon i klubben förrän 1979. Bengt Bäckström hade varit medlem sedan 1975 men aldrig stått på prispallen. Han blev efteranmäld av sina föräldrar till SM i Timrå och där slog han först svenskt rekord för Yngre juniorer och sedan i finalen slog han till och blev Svensk Mästare. Vi som var med, fick många frågor om den hittills okända Tyresöskytten. Bengt var sedan på prispallen fyra år i rad på SM.

 

Medlemsantalet har med åren ökat och klubben har fått många duktiga skyttar och oftast varit den klubb som har haft mest deltagare på tävlingar. Av de ca. 100 medlemmar vi är idag så tävlar omkring hälften. Vi har även de senaste åren 4 stycken landslagsskyttar som deltagit på VM och EM. År 2007 fick vi vår första Europamästare då Mikael Roos tog guld i juniorer compound i Fält-EM i Kroatien.

 

Tyresö Bågskyttar har blivit en stor och känd klubb i Sverige.

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:17

 

Vi samarbetar med

Sparks Generation  

 

 

 

 

Postadress:
Tyresö BS - Bågskytte
Box 2105
13502 Tyresö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info