Hoppa till sidans innehåll

JUNIOR-SM i Timrå/Sundsvall mars 2011


Jag börjar med det bästa:

Felicia Ingren vann bronsmedalj i DC16, Stort grattis!

 

 

Då fortsätter vi genom att börja från början.

Alla Tyresös skyttar valde att åka till Sundsvall redan på fredagen men att trots det inte skjuta morgonpasset, utan kvalomgång 2, vilket kanske var ett lite sämre val. Det visade sig nämligen att med så många skyttar på skjutlinjen så tog det lång tid att klara av de 30+30 pilen, detta trots att det inte var ett enda materialfelsavbrott.

Den fina inomhusfotbollshallen blev också rätt kall fram på kvällen och flera av skyttarna från många klubbar blev rejält trötta innan kvalet var klart.

 

Den av de fem Tyresöarna som lyckades bäst i kvalet var Oscar Thungren Sjöstedt som ”trots” den andra skjutomgången placerade sig på en fin, fin andraplats i HK13 – Han kan skjuta den killen!

En annan som presterade bra var Fredrik Sjöborg som blev 7:a i HF16, den största klassen med hela 31 skyttar!

Tyngre gick det för Erik Ivares, Felicia Ingren och Oscar Bergström. Erik startade med fina 219 men tappade mest av alla i HK16 omgång två och slutade 15 av 18 precis bakom Oscar, Oscar som sköt sitt klart sämsta resultat på 60 pil sedan han gick upp på 18 meter. Felicia höll ihop det ganska bra men inte på någon toppnivå och tappade även hon omgång två och efter kvalet låg hon femma av sex i sin klass.

 

Eftersom lördagens resultat låg till grund för seedningen till matchskjutningarna på söndagen så såg läger lite mörkt ut för åtminstone 3 av skyttarna men med det nya set-skjutningssystemet så har alla chans att skrälla på allvar, något som visade sig i flera av söndagens matcher.

 

Resultatmässigt gick det som vi redan berättat bäst för Felicia som efter vinst i den spännande kvartsfinalen och en härlig glädjeshow ställdes mot EM-mästarinnan Mimmi Eriksson i semifinalen. Här visade Mimmi sin klass och vann, vilket hon också gjorde i finalen, men grattis igen Felicia till bronsmedaljen!

 

En annan som fick oss att hoppas var Oscar Bergström. Om man bara säger att Oscar åkte ut i första matchen mot Kalle Puman (som sedan slutade på silverplats) skulle ingen höja på ögonbrynet, men saken är den att Oscar ledde matchen med både 2-0 och senare med 4-2 och hade alltså två set-chanser att slå ut Kalle och ta sig vidare. Mer rutin, nerver under kontroll och fint skytte hjälpte Kalle att reda ut situationen till sist, men att speakern ropade ut i högtalaren att Oscar Bergström Tyresö leder över Kalle Puman med 4-2 är ett riktigt häftigt minne!

 

Erik startade sitt finalskytte i 16-delsfinalen som han vann, nästa match blev mot fjolårets segrare Gustav Karlson och så var den dagen slut för Erik som trots allt fick en set-poäng mot Gustav.

 

Förutom dagens medalj så stod Fredrik för dagens prestation när han trots feber vann både sin första match och 8-delsfinalen och vi började hoppas på medalj men i kvartsfinalen tog det tyvärr stopp, bra kämpat och kul att se hur Fredrik utstrålade beslutsamhet och rutin på skjutlinjen och var alltid klar först med att markera sina poäng.

 

Då återstår bara en skytt från Tyresö, Oscar Thungren Sjöstedt HK13 som sköt borta bland de andra 12-metarna så hans matcher var lite svårt att följa bortifrån 18-meters tavlorna. Med hjälp av kikare såg vi i alla fall att det blev en vinst i första omgången och att det blev både ett vunnet och ett oavgjort set i kvartsfinalen, tyvärr blir det bara tre poäng och det fina kvalresultatet räckte inte hela vägen till medaljerna den här gången.

 

Att kvalpoängen trots allt är viktiga är en tydlig lärdom efter helgen, även om det blev en del skrällar och en del riktigt duktiga skyttar förlorade sina matcher så är det ändå en lättare väg mot medaljerna man strävar efter.

 

Avslutningsvis så vill vi (jag och Kenth) bara tacka killarna och tjejen från Tyresö för fin kämparanda och stor dramatik och vi ser med spänning fram mot många junior-SM de kommande åren eftersom alla dessa skyttar har flera år kvar i sina respektive klasser. Vi hoppas också att det blir ytterligare fler Tyresöskyttar på skjutlinjen till sommarens ute JSM som går i vårt distrikt!

 

// Caroline Bergström

Uppdaterad: 05 JUN 2018 21:15 Skribent: Kenth Bergström

 

Vi samarbetar med

Sparks Generation  

 

 

 

 

Postadress:
Tyresö BS - Bågskytte
Box 2105
13502 Tyresö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info