Hoppa till sidans innehåll

Junior SM 2010 i Skåne


Repportage från JSM i Skåne juli 2010.

 

I år var tävlingarna uppdelade på tre klubbar i Skåne, Satserups IBF, BK Pantern och BK Gripen.

Från Tyresö deltog tre killar, Oscar i HK13 (sköt alla tre dagarna), Robin och Fredrik i HF16 (sköt 2 respektive 1 dag).

 

 

Vädret var ostadigt veckan innan tävlingarna och vi "bodde" på www.yr.no's vädersida, regnkläder och stövlar packades tillsammans med båge och pilar.

 

Nu visade sig vädergudarna från en helt okej sida med uppehållsväder och lite drygt 20 grader de två första dagarna.

Inför söndagens avslutande tavelskjutning i Malmö så var sista väderprognosen kl 22 på kvällen innan 10-12 m/s och massor med regn under hela dagen. Det visade sig dock att norrmännen ändrat sig till morgonen och det föll inte en enda droppe! MEN det blåste!

 

På natten blåste serveringstältet bort och blev till kaffeved och de som campade vid banan fick börja morgonen med att hjälpa till att röja. 10-12m/s var nog dessutom i underkant, och ute vid havet vid Lindome (där tävlingarna hölls) blåste det ännu kraftigare i byarna, som var både starka! och talrika! och havet var fullt av vita gäss!

 

Resutatmässigt då? I fält kom Robin 4:a och den stora Tyresödagen blev tavla där Fredrik och Robin möttes i semifinal, vilken Fredrik vann.

 

Semifinal HF16

 

Efter sista omgången (final och match om 3:e pris) hade killarna var sin medalj med sig hem, silver till Fredrik och brons till Robin - GRATTIS!

 

 

Oscar vann inga medaljer eller framskjutan placeringar (8:a, 8:a, 10:a) men kom hem med massor av nyvunnen rutin och ett sug att skjuta ännu mera.

 

Oscar

 

Vi i familjen Bergström och alla andra övriga deltagare fick en härlig långhelg i Skåne med mycket bra anordnade tävlingar.

// Caroline

 

Bifogar även en bild från prisutdelningen i jakt DF13 där Julia från Snapphanarna vann silver, Julia och Oscar tränade tillsammans på Snapphanarnas bana i Olofström dagarna före tävlingarna.

 

Julia

Uppdaterad: 05 JUN 2018 21:15 Skribent: Kenth Bergström

 

Vi samarbetar med

Sparks Generation  

 

 

 

 

Postadress:
Tyresö BS - Bågskytte
Box 2105
13502 Tyresö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info