Hoppa till sidans innehåll

Norah och Alvah Lind till Köpenhamn!

2018-05-07 16:11
Vi känner oss stolta att båda systrarna Lind från Tyresö FK har blivit uttagna till att delta som Stockholms skolors representant i de 70:e Nordiska Skolspelen i Köpenhamn 28 maj - 1 juni. Vi önskar stort lycka till.
  • Uppdaterad: 2018-05-07 16:22

Nordiska Folkskolespelen hölls första gången 1948 i Stockholm och har sedan dess arrangerats varje år, utom 1963 då vi hade en smittkoppsepidemi i Stockholm.

Spelens målsättning är, att i idrottens tecken, föra samman skolungdom från de nordiska huvudstäderna och därigenom främja den nordiska samhörighetskänslan.

Spelen hålls växelvis i de nordiska huvudstäderna i slutet av maj eller i början av juni varje år.

Totalt deltagarantal är 41 elever från varje nordisk huvudstad: åtta friidrottspojkar, åtta friidrottsflickor, femton fotbollspojkar samt tio handbollsflickor. Rätt att delta i tävlingen har elever i Stockholms Stads grundskolor (kommunala och friskolor), som fyller högst 14 år under det kalenderår som de är med och tävlar.  I friidrott tävlar man i femkamp, lagvis i följande grenar: 100 meter, längd, höjd, kula och 800 meter. De sju bästa resultaten i laget räknas i varje gren och poängsätts efter en särskild nordisk poängtabell, som justeras varje år. Förutom tävlingarna består programmet av utflykter, studiebesök och aktiviteter av historiskt, kulturellt och socialt värde. Läs Om Nordiska skolspelen.

http://www.stockholm.se/ForskolaSkola/Grundskola/Elevhalsa/Idrott-och-friskvard/Nordiskaskolspelen/?kontakt=

Skribent: Katarina Jevall Liljegard
Epost: This is a mailto link

Har ni spikskor som ni inte behöver längre och vill skänka till klubben är vi otroligt tacksamma! 

Anmäl er som funktionärer, obligatoriskt! 

Funktionärsuppdrag

 

Ni har väl betalat in  medlemsavgiften!        

Medlemsavgift 2018, betalas in senast 28 februari!

 

Klubbshop

 

 

 

Postadress:
Tyresö FK - Friidrott
Box 212
13527 Tyresö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info