Hoppa till sidans innehåll

Tyresö Ungdoms- och Veteranspel Lördag den 6 juni 2009.


2009 Slutgiltig resultatlista 2009-06-10.pdf

 

Jag vill än en gång tacka alla som ställde upp och gjorde tävlingen i lördags till en succé! Ni har gjorde ett storartat arbete. Jag vill speciellt tacka tjejerna i kansliet för ett utmärkt arbete, Anneli som såg till att vi fick något i magen under den långa dagen. Kattis och Maja som skrev resultat. Givetvis vill jag tacka alla ni som skrev, mätte, returnerade redskap. Jag vill speciellt tacka Sören, Mats, Bertil och Johan som jag satte på hal is under tiden som jag själv höll på och rörde till stavhoppet. Läxan är lärd, jag skall hålla mig ifrån saker som jag inte kan……
 
Resultatet av 7 timmars tävling hittar ni i bifogad fil. Den finns givetvis även på hemsidan.
 
Det här var ju så kul att det vill vi gärna göra igen. Så, boka redan nu i er kalender SÖNDAGEN den 6 juni 2010 för då kör vi! Men innan dess skulle jag vilja be er om ytterligare en tjänst. För att det skall bli ännu bättre till nästa år, skulle jag vilja ha ett mail där ni lämnar synpunkter på vad som var BRA och mindre bra. Skall vi förändra grenprogrammet? Bättre underlag? Skall vi ha en regelgenomgång INNAN tävlingen, i så fall när? Bättre väder? Ni som är ”vanliga” funktionärer, vill ni veta i förväg vad ni skall göra, eller är det OK att få veta det på morgonen? Osv, osv.
 
Vi ses på IP!
Torbjörn

 

RAPPORT FRÅN TYRESÖ UNGDOMS -OCH VETERANSPEL

 

I lördags hölls, numera traditionsenligt på nationaldagen, våra ungdoms- och veteranspel på vår idrottsplats, Trollbäckens IP. Under det gångna året har kommunen låtit inköpa diverse utrustning som nu kommer oss friidrottare till del. Nya startblock, ny höjd- o stavhoppsmatta, nya häckar och en del annat. Det är vi glada över. Den kom väl till pass under våra tävlingar,

förutom häckarna.

I år konkurrerade vi inte med Mini-Maran men med SAYO men det märkte vi inte så mycket av. På sätt och vis ligger vi på behörigt avstånd från varandra.

Som vanligt skulle jag vilja säga hade vi tur med vädret. Lite kylslaget men sol mesta delen av dagen. Vinden var måttlig. I en PM hade påpassligt varnat de tävlande och närmast sörjande om att vår läktare fått fötter och förflyttat sig till en kurvan på behagligt avstånd från händelsernas centrum. Undrar vad Djurgårdens fotbollsfanatiker skulle sagt om detta? De vill ju helst se fotbollspubliken i knät på spelarna.

Torbjörn Persson var primus motor och undertecknad teknisk bas. Som speaker anlitades Dalskolans idrottslärare Jon Ansnes som naturligtvis varit med förr. Starter och tidtagare var, liksom tidigare år, Lasse Ahlqvist från Hammarby och Huddinges Gunnar Olausson. De börjar bli ett stående inslag i vår tävling. Dags att värva herrarna.

På det hela taget genomfördes tävlingarna utan större fadäser. Torbjörn lyste förnöjt från sin tron.

Antalet föranmälda var 538 och inte så många efteranmälda vilket vi tackar för. Kansliet under ledning av salig Titti, Torbjörns syster, kände sig periodvis sysslolös. Endast ett fåtal efteranmälningar.

Närmare 160 starter från vår egen förening vilket var bra. Andra med många anmälningar var Hässelby, Hammarby och Österhaninge. Några långväga gäster kunde också noteras.

Det serverades korv och hamburgare. Jonathan Tralla skötte grillen och kunde notera att vi kunde sålt mycket mer av hamburgarna.

Som avslutning var det ett flertal veteraner från vår förening som gav sig i kast med 800 m. Tyvärr mest manliga sådana och de blev rejält spöade av Jacob Lundin och Marcus Hansell som båda persade. 800 m kan vara svårlöpt men inte för undertecknad som kunde konstatera att numer är skillnaden mellan jogg och max hårfin. Förhoppningsvis ser vi fler TFK:are på startlinjen i 800 meterslopp ty en TFK:are räds aldrig utmaningar. Många personliga världsrekord blev det och solen sken hela dagen på oss!

 

Bernt

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:20 Skribent: Katarina Jevall Liljegard

Har ni spikskor som ni inte behöver längre och vill skänka till klubben är vi otroligt tacksamma! 

Anmäl er som funktionärer, obligatoriskt! 

Funktionärsuppdrag

 

Ni har väl betalat in  medlemsavgiften!        

Medlemsavgift 2019. betalas senast 1 mars

 

Klubbshop

 

 

 

Postadress:
Tyresö FK - Friidrott
Box 212
13527 Tyresö

Kontakt:
Tel: 070-370 93 44
E-post: This is a mailto link

Se all info