Hoppa till sidans innehåll

Tyresö friidrott - vilka är vi?


 

 

Tyresö Friidrottsklubb, TFK, stiftades den 10 december 1983 och har sin hemort i Tyresö kommun. Antalet aktiva ungdomar är omkring 150 och det totala medlemsantalet kring 200. Totalt finns det omkring tio tränare knutna till föreningen. Vi bedriver verksamhet på platser som Trollbäckens idrottsplats där vi har vårt kansli, samt  Trollbäckshallen, Sätra och Fårdala.
Läsa mer om klubbens historia?

Vad är vår målsättning?
Vår målsättning är inriktad på att utveckla individen såväl fysiskt och psykiskt som socialt samt vi uppmuntrar alla att tävla så mycket som möjligt

Hur bedrivs verksamheten?
I vår förening bedriver vi träning med ideella krafter i form av tränare och andra ledare.

De aktiva är indelade i träningsgrupper, oftast åldersindelat och med en ansvarig tränare för varje grupp. Instruktion ges inom de flesta av friidrottens grenar men även på koordinativa övningar, bollspel och lekar i syfte att utveckla en god kroppskontroll och rörlighet.

Vi har verksamhet från och med att man fyllt 7 år.

Vårt kansli fungerar som ett stöd för verksamheten.

Det övergripande ansvaret för klubbens utveckling har styrelsen. Styrelsen svarar för den strategiska planeringen samt tillsätter ansvariga för större projekt och arbetsgrupper. 

 

Vad behövs för att utöva friidrott?
Att utöva friidrott kräver inte speciellt mycket. Bra löpskor är det det viktigaste. Klubbkläder: Ny leverantör är på gång med Global Sport.

Uppdaterad: 27 MAJ 2018 21:41

Har ni spikskor som ni inte behöver längre och vill skänka till klubben är vi otroligt tacksamma!

 

Ni har väl betalat in  medlemsavgiften!        

Medlemsavgift 2021

 

 

 

 

Postadress:
Tyresö FK - Friidrott
Box 212
13527 Tyresö

Kontakt:
Tel: 0703709344
E-post: This is a mailto link

Se all info