Hoppa till sidans innehåll

Corona information

25 NOV 2019 21:21
  • Uppdaterad: 25 NOV 2019 21:21

Hej!

Här kommer en uppdatering från judoklubben.

29/10 meddelar FHM att alla som är äldre än 15 år inte ska träna tillsammans och vi har naturligtvis tagit beslutet att tillsvidare ställa in vuxenträningen, detta gäller tills nya riktlinjer kommer från FHM. Detta kommer i nuläget inte att påverka träningen i våra övriga grupper, men vi fortsätter att hålla oss borta från träningen om vi har minsta symtom. 

Judoförbundet meddelar att nu kan vi börja starta upp verksamheten, olika regler gäller för åldersgrupperna, vi kommer att planera under sommaren hur vi ska lägga upp höstens träningar och naturligtvis informerar vi våra medlemmar.

På onsdag 1/4 kommer vi att ha en alternativ träning utomhus, alla är välkomna med oömma kläder och vi träffas nedanför Albybacken klockan 18:00. Martin med flera tränare kommer att varar på plats och alla, föräldrar och syskon, kan vara med.

Coronaviruset är del av allas vardag och det ser inte ut att vi inom kort kommer att start upp träningen. Vi vill informera om varför vi valde att lägga ner träningen.
Främsta anledningen är våra tränare, varav flera befinner i riskgruppen och vi vill inte utsätta dem för smittrisker eller värre om de skulle blir sjuka.

En andra anledning är att Judo är ett kontaktsport och det är omöjligt att behålla det rekommenderade avståndet av 1,5 m ifrån varandra. Träningen är intensiv och överföring av virus kan ske utan att det går upptäcka. Sista anledningen har också att göra med att behålla avstånd och det är vid växling av grupper när många barn, föräldrar och tränare tränger sig genom dörren till korridoren utanför träningslokalen. Här kan också lät uppträda en smittrisk.

Vi hoppas att ni förstår med ovan beskrivna argument som ligger till grund för beslutet som styrelsen tog att lägga ner verksamheten framöver. Vi vet ej när vi kan komma igång igen men vi hoppas att vi snart se ljuset i tunnel. Vi kommer att hålla alla informerat på websidan, Facebook och Instagram samt via mail.

Vid frågor och funderingar, tveka ej men kontakta din tränare eller styrelse. (This is a mailto link)

Mvh styrelse och tränaren,

Hasse, Bart, Åsa, Linn, Martin, Marko, Dimman och Krister

Skribent: Hasse Näslund
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Tyresö Judoklubb - Judo
Box 246
13527 Tyresö

Besöksadress:
Vendelsövägen 59B
13500 Tyresö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info