Hoppa till sidans innehåll

Ordförande har ordet (2019-12)

06 JAN 2020 11:12
  • Skapad: 06 JAN 2020 11:12

Hej judomedlemmar!

Judo året 2019 har varit ganska slitsamt för flera av oss i och med att ju jutsu sektionen valde att lämna klubben, men judo verksamheten har inte påverkats av detta mer än att vi har utökat nybörjarpassen med en timme i veckan på tisdagar under höstterminen, så nu har alla grupper två pass i veckan.
 
Tävlingsverksamheten vill flera av oss öka både på klubbnivå men även på externa tävlingar och för att klara detta kommer vi att behöva hjälp av föräldrarna, hur detta ska se ut/gå till jobbar vi med, om ni har idéer så kom gärna med dessa!

Gradering är en markering på vad man kan och hur länge som man har tränat, vi följer Svenska Judo Förbundets bestämmelser då det är viktigt att alla med samma grad inom Svensk judo har samma kunskaper. Då tiden är en parameter så betyder det att om man tränar en gång i veckan eller har frånvaro så kan det betyda att det tar längre tid mellan graderingarna om man jämför sig med en kompis som har full närvaro.

Vi jobbar nu med att se över klubbens stadgar i och med att vi nu bara har judo, de tidigare skrevs när vi hade judo, ju jutsu och aikido så de behöver justeras. Vi kommer också att byta namn på klubb (Tyresö Judo Klubb) och hemsida (www.tyresojudo.se), mer information kommer om detta.
Det här kommer inte att påverka träningen på något sätt!

Barnkonventionen,
https://www.rf.se/RFarbetarmed/Barn-ochungdomsidrott/Barnkonventionenblirlag,
är den viktigaste förändringen för oss föreningar på länge. Vi kommer att jobba med denna löpande, och närmast åker fyra tränare till en förbundsutbildning och två veckor senare åker två ledare på en konferens med Kommunen och Stockholmidrotten där vi kommer jobba med detta. Min gissning är att vi kan behöva ha flera föräldrar inblandade i detta arbete för att få en annan synvinkel på frågeställningarna.
En viktig första förändring är att alla som har kontakt med barn och ungdomar under 18 år ska visa upp ett belastning utdrag från Polisen, klubben beslutade detta på senaste årsmöte och under hösten så har styrelsen samlat in dessa.

Ny kod för att komma in i hallen har skickats ut via mail, behåll denna för er själva och se gärna till att ytterdörren är låst när ni har passerat, detta för att bara de som ska vara där kommer in. Men vi är inte dörrvakter så att om någon tränger in så ska vi inte riskera att hamna i bråk! Jag jobbar
kontinuerligt med kommunen och klubbar i lokalerna för att detta ska fungera bättre.

Jag vill passa på att tacka ett antal ledare som har jobbat med verksamheten i styrelsen och inom  självförsvar, Björn, Mats, Mathias, Fredrik, Sebastian, Pia, Eva-Lena, Eva, Jonas samt ett antal personer jag tappat namnen på. Denna verksamhet startade i klubben 1982 och vi har haft 3 olika stilar med många duktiga ledare och elever.

Hasse Näslund
Ordförande
Tyresö judo & ju jutsuklubb

Skribent: Hasse Näslund
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

Utmärkt Förening

Postadress:
Tyresö Judo & JJK
Box 246
13527 Tyresö

Besöksadress:
Vendelsövägen 59B
13500 Tyresö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info