Hoppa till sidans innehåll

Tränare


Anna Yatsemyrska 

Anna Yatsemyrska

Huvudtränare i Tyresö KK. Sedan år 2017 har hon varit tränare på landslagsnivå. År 2018 tränade Anna åkare på Junior-VM och hon har även varit tränare på Nordiska Mästerskapen (2018/2020) samt andra internationella tävlingar. Anna har uppnått svenska konståkningsförbundets högsta tränarutbildning (steg 4B) och hon är också utbildad konståkningstränare vid Ukrainska Nationella Idrottsuniversitetet. 

Anna har själv tävlat för landslaget i Ukraina både som junior och senior och hon har också varit balettsolist på isbaletten i Kiev. 

 Jonna Averstedt

Jonna Averstedt

Jonna började åka i Tyresö KKs skridskoskola vid 5 års ålder och har sedan dess stannat i klubben som åkare eller tränare. Tävlade på elitnivå som junioråkare för att sedan gå över till att bli konståkningstränare. 

Hon har lång erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar inom både idrott, skola och som utbildad socionom. 

Som konståkningstränare vill hon ge åkarna en sund syn på idrott och hälsa, fysisk som psykisk. Jonna vill hjälpa åkarna att utvecklas och uppnå deras individuella mål med huvudfokus på att de ska vara kul att gå till ishallen. Som tränare vill hon vara en bra förebild och förhoppningsvis ge åkarna en hobby för livet och att de älskar konståkning även efter deras aktiva åkarkarriär. 

Jonna har studerat idrottspsykologi 1A på Stockholms universitet för Johan Plate då Idrottspsykologi och mental träning ligger varmt om hjärtat. 

Hon har svenska konståkningsförbundets tränarutbildning steg 2B med ambitionen att genomföra alla 4 steg.  


 

 

Rebecca Bergqvist 

Rebecca började i Tyresö konståkningsklubb vid fem års ålder och har sedan dess tränat och tävlat på elitnivå.

Sedan 5 år tillbaka har hon jobbat som konståkningstränare åt barn i alla åldrar. Har utbildning 2A.

Hennes mål som tränare är att skapa en miljö där åkare och tränare trivs, att alla får utvecklas på den nivå de önskar och idrotten är något roligt och givande.

Utöver konståkningen har hon tidigare arbetat på förskola och jobbar idag med kundbeteende på Fyndiq.


Rebecka Emanuelsson

Rebecka har representerat svenska landslaget i konståkning och har ett flertal medaljer från svenska och nordiska mästerskapen, hon har även tävlat många internationella tävlingar såsom Junior VM och ungdoms OS.

Rebecka har en kandidatexamen i idrottsvetenskap från Gymnastik- och idrottshögskolan (GIH), en utbildning som ämnar att utbilda elittränare på samtliga nivåer. 

Rebeckas mål som tränare är att med praktisk erfarenhet och teoretisk kunskap utveckla andra åkare så att de kan utvecklas så mycket det bara kan efter sin egen kapacitet. Hon vill även främja individens glädje, motivation och kunskaper inom konståkning så att de får en livslång erfarenhet, glädje och intresse av idrotten.

Rebecka har breda kunskaper inom träningsplanering, video- och rörelseanalyser, idrottspsykologi, pedagogik, ledarskap samt fysträning/fystester. Rebecka har tidigare arbetar som huvudtränare i konståkning och har under denna period planerat och genomfört träningsplanering, fysprogram, tävlingsprogram för både stjärn-, Klubb-, A-, och Elitserie-åkare. 

Rebecka har även lång erfarenhet av att ordna med musik och koreografi för både korta och långa program.

Rebecka arbetar även som idrottslärare inom grundskolan. 


 

Vilma Strågefors

Vilma började åka i klubben när hon var 5 år gammal och har tränat och tävlat på elitnivå fram till dess att hon valde att sluta efter sommaren 2018.

Vilma började som hjälptränare våren 2019 och har inga tränarsteg än, men har som mål att gå de första utbildningarna under kommande säsong. Förutom att jobba som tränare börjar hon tredje året på gymnasiet och läser Naturvetenskap.

Hennes ambitioner som tränare är att skapa ett starkt band mellan sig själv och åkaren för att det ska kännas både roligt och tryggt att komma till träningarna. För Vilma är det även viktigt att alla känner sig sedda oavsett nivå och tillsammans sikta mot att uppnå åkarens mål.


 

Tatiana Loguinova

Tatiana kommer ursprungligen från Sankt Petersburg och har mångårig tränarerfarenhet av åkare på högsta nivå både i Sverige och Ryssland.

Hon har tränarutbildning från det pedagogiska universitetet i S:t Petersburg samt kompletterat till svensk steg 4B-utbildning. Tatiana har under 30 år arbetat som tränare i Ryssland med landslagsåkare på junior- och seniornivå och sedan 20 år har hon bott och arbetat i Sverige där hon har tränat landslagsåkare.

Tatiana är känd för att vara en väldigt duktig hopptekniktränare och brinner för att lära ut hoppens svåra konst till alla barn, från nybörjare till de svårare trippelhoppen

Uppdaterad: 26 APR 2018 08:02 Skribent: Mats Strågefors

 

 

Köp TKK Klubbkläder 

 

Följ oss på Instagram!

 

 Följ oss på Facebook

    TKK´s FB grupp (Sluten)      

 FB Köp och Sälj

TKK´s Köp och Sälj (Sluten)

 

 

 

 

 

 

 

      

 

Postadress:
Tyresö KK - Konståkning
Ishallen, Simvägen 4
13539 Tyresö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

  

Folksam

SISU