Hoppa till sidans innehåll

Tränarteam tävlingsåkare


Anna Yatsemyrska 

Anna Yatsemyrska

Huvudtränare i Tyresö KK. Sedan år 2017 har hon varit tränare på landslagsnivå. År 2018 tränade Anna åkare på Junior-VM och hon har även varit tränare på Nordiska Mästerskapen (2018/2020) samt andra internationella tävlingar. Anna har uppnått svenska konståkningsförbundets högsta tränarutbildning (steg 4B) och hon är också utbildad konståkningstränare vid Ukrainska Nationella Idrottsuniversitetet. 

Anna har själv tävlat för landslaget i Ukraina både som junior och senior och hon har också varit balettsolist på isbaletten i Kiev. 

 

Jonna Averstedt

Jonna började åka i Tyresö KKs skridskoskola vid 5 års ålder och har sedan dess stannat i klubben som åkare eller tränare. Tävlade på elitnivå som junioråkare för att sedan gå över till att bli konståkningstränare. 

Hon har lång erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar inom både idrott, skola och som utbildad socionom. 

Som konståkningstränare vill hon ge åkarna en sund syn på idrott och hälsa, fysisk som psykisk. Jonna vill hjälpa åkarna att utvecklas och uppnå deras individuella mål med huvudfokus på att de ska vara kul att gå till ishallen. Som tränare vill hon vara en bra förebild och förhoppningsvis ge åkarna en hobby för livet och att de älskar konståkning även efter deras aktiva åkarkarriär. 

Jonna har studerat idrottspsykologi 1A på Stockholms universitet för Johan Plate då Idrottspsykologi och mental träning ligger varmt om hjärtat. 

Hon har svenska konståkningsförbundets tränarutbildning steg 2B med ambitionen att genomföra alla 4 steg.  


Uppdaterad: 26 APR 2018 08:02 Skribent: Mats Strågefors

 

 

Köp TKK Klubbkläder 

 

Följ oss på Instagram!

 

 Följ oss på Facebook

    TKK´s FB grupp (Sluten)      

 FB Köp och Sälj

TKK´s Köp och Sälj (Sluten)

 

 

 

 

 

 

 

      

 

Postadress:
Tyresö KK - Konståkning
Ishallen, Simvägen 4
13539 Tyresö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

  

Folksam

SISU