Hoppa till sidans innehåll

Skridskoskolan


Glädje, Glöd och Gemenskap!

Konståkning är fantastisk träning som stärker kroppens muskler och utvecklar balans, motorik och koordinationsförmåga. Det är en komplett sport med mycket glädje, glöd och gemenskap såväl som individuell personlig utveckling. 

KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL ANMÄLAN!

Skridskoskola – något för alla

Huvudsyftet med skridskoskolan är att genom lekfulla och roliga övningar tillsammans i en grupp, ge en grundläggande teknik i skridskoåkning. Vi tränar åkning framåt och bakåt, bromsa, svänga, vända, snurra samt balans och säkerhet på isen. Övningarna lägger grunden för all slags skridskoåkning, såsom bandy, ishockey, hastighetsåkning, konståkning och långfärdsåkning.

Vi har skridskoskola för barn från 4 år och uppåt, alla nybörjare oavsett ålder börjar i skridskoskolan. Våra tränare är konståkare som har gått en eller flera ledarutbildningar. De jobbar tillsammans som ett arbetslag särskilt för skridskoskolan och med stöd från våra tävlingsåkare.

I takt med att åkarna i skridskoskolan utvecklas under terminen erhålls kunskapsmärken från Svensk Skridskoskola som bevis på vad de lärt sig. Vi visar sedan upp allt vi lärt oss för föräldrar och vänner i samband med jul– och vårshower som avslutar terminerna.

Vill du börja i vår skridskoskola?

Säsongen startar i början av september. Perioden är uppdelat i höst- och vårtermin med en avslutningsshow i slutet av varje termin. Vårterminen börjar i samband med att skolorna startar igen. Vi skickar kallelse till nyanmälda barn vid terminsstart och vi har också ett antal bestämda nyintag under terminerna, då löpande intag inte fungerar så bra för vår verksamhet.

När du väl har börjat i skridskoskolan så kommer din plats att rulla vidare över terminerna automatiskt tills du väljer att säga upp platsen.

Anmäl dig här!

Mer information om Svensk Skridskoskola från Svenska konståkningsförbundet hittar du här.

Uppdaterad: 05 OKT 2017 08:18 Skribent: Henrik Siwe

 

 

Köp TKK Klubbkläder 

 

Följ oss på Instagram!

 

 Följ oss på Facebook

    TKK´s FB grupp (Sluten)      

 FB Köp och Sälj

TKK´s Köp och Sälj (Sluten)

 

 

 

 

 

 

 

      

 

Postadress:
Tyresö KK - Konståkning
Ishallen, Simvägen 4
13539 Tyresö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

  

Folksam

SISU