Hoppa till sidans innehåll

Skridskoskolan


Glädje, Glöd och Gemenskap!

Konståkning är fantastisk träning som stärker kroppens muskler och utvecklar balans, motorik och koordinationsförmåga. Det är en komplett sport med mycket glädje, glöd och gemenskap såväl som individuell personlig utveckling. 

Skridskoskola – något för alla

Huvudsyftet med skridskoskolan är att genom lekfulla och roliga övningar tillsammans i en grupp, ge en grundläggande teknik i skridskoåkning. Vi tränar åkning framåt och bakåt, bromsa, svänga, vända, snurra samt balans och säkerhet på isen. Övningarna lägger grunden för all slags skridskoåkning, såsom bandy, ishockey, hastighetsåkning, konståkning och långfärdsåkning.

Vi har skridskoskola för barn från 4 år och uppåt, alla nybörjare oavsett ålder börjar i skridskoskolan. Våra tränare är konståkare som har gått en eller flera ledarutbildningar. De jobbar tillsammans som ett arbetslag särskilt för skridskoskolan och med stöd från våra tävlingsåkare.

I takt med att åkarna i skridskoskolan utvecklas under terminen erhålls kunskapsmärken från Svensk Skridskoskola som bevis på vad de lärt sig. Vi visar sedan upp allt vi lärt oss för föräldrar och vänner i samband med jul– och vårshower som avslutar terminerna.

Vill du börja i vår skridskoskola?

I år 2019 börjar skridskoskolan den 14 september och slutar i april. Vi skickar kallelse till nyanmälda barn vid terminsstart och vi khar också ett andra nyintagden 19e oktober. 

Anmäl dig här!

Mer information om Svensk Skridskoskola från Svenska konståkningsförbundet hittar du här.

Uppdaterad: 05 OKT 2017 08:18 Skribent: Henrik Siwe

 

 

 

    TKK´s FB grupp (Sluten grupp)      

 

 FB Köp och Sälj

TKK´s Köp och Sälj (Sluten grupp)

 

 

 

 

 

 

 

 

      

 

 

Folksam

SISU

Postadress:
Tyresö KK - Konståkning
Ishallen, Simvägen 4
13539 Tyresö

Kontakt:
Tel: 087985540
Fax: 087989840
E-post: This is a mailto link

Se all info