Hoppa till sidans innehåll

Vad är Minisim?


När börjar man med minisim?

Babysim går man i till och med vårterminen det år som man fyller 4 år. Här har nu föräldrarna ,under sista året, slussats ut så barnen nu är själva i vattnet med ledaren/ledarna. Så för att bli minisimmare måste barnet klara av att vara i lilla bassängen utan förälder. Alltså kommer barnet inte över i den stora bassängen förrän föräldrarna är på torra land under hela simlektionen.

MINISIM går man i till och med vårterminen det år man fyller 6 år. Här är barnen själv med ledaren i vattnet. Därefter kommer MINIHAJAR, SIMGRUPPER och till slut TRÄNINGSGRUPPER. .

 

Hur går det då till?

Vår verksamhet är uppdelad på två terminer, vår och höst.  Minisim har 12 lektioner á 45 minuter. Vår verksamhet har vi lagt på lördagar för att ”alla” ska kunna vara med, och inte bara de som är föräldralediga Vi är för tillfället ca 12 utbildade instruktörer och varje vecka har vi ca 100 barn i vattnet från 12 veckors ålder till 6 år.

 

Målet med Minisim:

Minisim går i större utsträckning ut på att lära sig simma. Nästan allt vi gör här har ett syfte till att lära sig simma på olika sätt i vattnet. Allt är givetvis fortfarande under leksamma former, men saker som vi vuxna ibland upplever som tragglande inlärning ser barnen mer som lekar där man egentligen utan att tänka på det lär sig massor av saker. Därför har vi ett bra tankesätt som lyder: Barnen lär sig det vi låter dem lära sig. Det är vi vuxna, -instruktören och föräldrarna som begränsar dem.

Minisim och uppåt har en livräddningsdag då vi lär oss lite om bad- och båtvett. På höstterminen kommer en fotograf som tar bilder under vattnet.

 

Anmälan:

Anmälan har vi en lördagsförmiddag på Tyrs Hov i början av varje termin för nybörjare. Då har vi inskrivning samt ett obligatoriskt info-möte. Tyvärr har vi inte möjlighet att ta emot förhandsanmälningar via telefon. Anslag om inskrivning sätts upp på bl. a. BVC i Tyringe,hemsidan, Tyrs Hov samt ”på byn”.
Det finns inget album kopplat till denna sida.

Postadress:
Tyringe SS - Simidrott
Fack 155
28223 Tyringe

Besöksadress:
Tyrs Hov
28223 Tyringe

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info