Hoppa till sidans innehåll

Grupper - babysim


Ankan

Ankan är vår nybörjargrupp i babysim. För att kunna börja i en Ankangrupp ska barnet vara cirka 10 veckor gammalt, ha läkt navel samt väga minst 4kg. I denna grupp får ditt barn bekanta sig med vattnet och vi övar upp barnets vattenvana under lekfulla former. Barnen tränar bland annat på "dyk", hopp och balans.


Bläckfisken

Bläckfisken är en fortsättningsgrupp på Ankan. Här repeteras övningar från Ankan, samtidigt som övningarna byggs på för att träna upp barnens vattenvana samt balans och motorik ytterligare. I denna gruppen gör vi "dyken" svårare, vi övar mer balans och varierande hopp.


Grodan

 
I denna grupp får barnen träna på övningar som gör att det blir säkrare för er att vistas i närheten av vatten. De får exempelvis öva mycket på att hålla sig fast och förflytta sig längs kanterna. Vikten av att alltid återvända till kanten efter att vi har hoppat i betonas. Vi övar även hopp med mindre hjälp och att barnen ska klara av att klättra upp på kanten själva. Allt sker fortfarande utifrån barnens villkor under lekfulla former där vattenövningar blandas med sång.


Delfinen

Här fortsätter vi att öva så att barnen ska kunna hoppa i vattnet själva, flyta på ryggen och ta sig in till kanten själva. Barnen får prova på hjälpmedel för att kunna utforska vattnet själva.

Laxen
Här får barnen öva på sittdyk från kanten, att hämta föremål på botten, flyta på rygg samt ta sig fram med flythjälpmedel. Allt sker fortfarande under lekfulla former där övningar blandas med sång.

Krabban
Målet med gruppen är märket Krabban blå. För att klara de olika delmomenten i märket så övar vi bland annat på att barnet ska kunna hoppa i, vända sig om och ta sig in till kanten och därefter klättra upp själv.

 

Krokodilen

Barnen övar på märket Baddaren blå. För att klara de olika delmomenten i simmärket så övar vi bland annat på att barnet ska kunna doppa huvudet, bubbla vatten och glida. Vi övar även på att simma, dyka och hämta föremål på botten. Ibland går vi ut i stora bassängen och hoppar från kanten.


Sköldpaddan
Barnen övar på simmärket Sköldpaddan, vilket innebär att barnen ska kunna flyta på rygg och därefter vända över till magläge och flyta med ansiktet i vattnet. Ibland går vi ut i stora bassängen och hoppar. Barnen övar mer och mer på att simma. Då barnen har klarat målen för denna grupp så går de vidare in i simskolan.

Dokumentet i PDF-format

 Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:02 Skribent: Git Lindqvist

Postadress:
Tyringe SS - Simidrott
Fack 155
28223 Tyringe

Besöksadress:
Tyrs Hov
28223 Tyringe

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info