Hoppa till sidans innehåll

Vanliga Frågor


När kan man börja babysimma ?

Barnet bör vara minst 3 månader. Naveln ska vara läkt och barnet ska väga minst 4 kilo. Om ditt barn är för tidigt fött ska du utgå från det beräknade födelsedatumet. Det är bra om föräldrar och barn har haft tid och möjlighet att lära känna varandra och hittat sina rutiner

När är vanligast att anmäla sig till babysim?

när barnet är mellan 3 månader och upp till 1 år.

Måste jag komma personligen ner till Tyrs hov och skriva in mig?

Ja det måste du/ni. Vi tar inte emot anmälningar på något annat sätt än att ni är där personligen.En obligatorisk informationsträff ingår. Inskrivning sker en gång på höstterminen och en gång på vårterminen.

Tar ni in äldre barn än bebisar?

Vi tar in nya minisimmare när vi har möjlighet för detta. De som går babysim hos oss har företräde till minisimgrupperna. Info finns på hemsidan när vi tar in nya minisimmare. Barn äldre än 4 år kan ta kontakt med simskolan This is a mailto link

Får båda föräldrarna vara med i vattnet?

Givetvis! Vi ser gärna att både föräldrarna är med i vattnet och får en mysig stund tillsammans med sitt barn. Kan bara en av föräldrarna vara med går det bra med en annan vuxen. 2 vuxna per barn finns det plats till.

Babyn är sjuk. Kan jag ta igen badet vid annat tillfälle?

Vi har tyvärr ingen möjlighet att erbjuda "ta-igen-gånger". Om ditt barn är långvarigt sjuk kan du få tillbaka del av kursavgift mot läkarintyg.

Hur många barn är det i gruppen?

I babysim är det 10 barn och en ledare. Minisim är ca 10 barn och 2 ledare i vattnet.

Vad kostar det?

Avgiften är 600kr per barn/termin. I denna avgift ingår en försäkring för barnet. Är inte avgiften betald får inte barnet vara med i vattnet. Har ni fler barn kostar första barnet 600kr andra barnet 500kr tredje barnt 300kr och så vidare.

Vilka dagar har ni babysim?

Vi har lördagar för att alla ska kunna vara med. Vi har badtider mellan 08,00 till 13,00. Tiderna för grupperna kan variera från termin till termin.

Hur många gånger per termin går vi??

Bebisim går 12 gånger a 30 min. Minisim går 12 gånger a 45 min.

Hur kan jag förbereda mig och mitt barn?

Genom att bada hemma i badkaret förbereder du dig för babysimmet. Det är bra om du successivt sänker vattentemperaturen så att det är mellan 32 och 33 grader så att ditt barn inte kommer att frysa när de kommer och ska bada i bassängen.

Mitt barn inte tycker om att babysimma?

De flest barn tycker om att babysimma. Är barnet ledset brukar det finnas en anledning till det; trötthet, hunger, stress kan vara några orsaker.

Mitt barn har blivit vaccinerad, kan han/hon simma samma dag?

När barnet vaccineras är det vanligt att de blir lite hängiga och får feber, då rekommendera vi INTE att de simmar. Men om ditt barn inte har påverkats något alls av vaccinationen är ni givetvis välkomna.

Mitt barn har lite feber kan jag ändå simma?

Det är aldrig ok att simma med feber.

Mitt barnet har snuva kan man simma ändå?

Om ditt barn är pigg och frisk för övrigt går det bra att simma ändå.

Är vattnet klorerat? Är det farligt?

Vattnet i bassängen är klorerat. Kloret tar hand om smuts och bakterier . För att vi ska kunna ha så lite klor som möjligt i vattnet är det viktigt att alla duschar ordentligt innan badet. Vill ni ha lite klor i vattnet? Duscha ordentligt! Tänk på att ni även duschar håret. Många har gelé, spray eller andra hårvårdsmedel i håret. Duschar ni inte av det innan badet hamnar det i bassängen. Det är upp till er hur rent vatten vi kan ha. Gör badet till ett rent nöje - duscha ordentligt!!

Måste jag duscha mitt barn?

Små barn har svårt att hålla värmen så de ska inte duschas innan bad. Ledarna kommer att säga till när det är tid för de större barnen att börja duscha.

Postadress:
Tyringe SS - Simidrott
Fack 155
28223 Tyringe

Besöksadress:
Tyrs Hov
28223 Tyringe

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info