Hoppa till sidans innehåll

Träning


Nya gruppindelningar från och med säsongen 2021/2022!

Vi kommer ha två ålders indelade ungdomsgrupper, en grupp för ungdomar som är nyfikna på att tävla i badminton , en tävlingsgrupp samt motionsbadminton. Ambitionen är att försöka ha 2 leadre per träning.

 

Anmäla ert intresse här: Anmälan

 

Ungdomsgrupp U1: <12 år , 1 ggr/vecka, gruppstorlek ca15st

Träningen syftar till att ge kunskaper om grundläggande slagteknik och rörelsemönster. Deltagarna övar koordination och motorik. Vi går igenom grundläggande regler och räknesätt.Det ges stort utrymme för lek och roliga övningar.
 
Målet är att deltagarna ska kunna serva och hålla bollen i spel. Antalet spelare får inte överstiga fem per bana. Ledarledd träning sker en gång per vecka. Bara singel spel.
 
 

Ungdomsgrupp U2: 13 år -17 år, 2 ggr/vecka, gruppstorlek: ca 15st

Som U1 men mer fys och mindre lek. Ev. backhand och dubbel.
 
Målet är att deltagarna ska behärska grundläggande slag och medvetet utföra valt slag (exempelvis clear, smash eller drop). 
 
 

Förberedande Tävlingsgrupp FT1:  U13- U17, 2 ggr / vecka, Gruppstorlek: 15st

Träningen syftar till att ge god inblick i slagteknik och rörelsemönster. Teknikövningar och fysiskt krävande övningar förekommer i allt större utsträckning. Matchtaktik lärs ut och enklare kombinationsövningar/moduler används i viss utsträckning. Fokus på teknik, snabbhet med fötter och racket och mindre lek. Även viss dubbel.
 
Målet är att deltagarna ska behärska matchspelets grunder och ställa upp i licenstävlingar.

 

Tävlingsgrupp T1: 3 ggr/vecka , Gruppstorlek: 15 – 20 st

Träningen syftar till att ge full inblick i slagteknik och rörelsemönster, och för att få delta i denna grupp krävs att spelaren behärskar samtliga grundslag (serve, clear, drop, stop, smash och lyft) och har en förståelse för hur man förflyttar sig på banan.Teknikövningar och fysiskt krävande övningar förekommer i allt större utsträckning. Mer avancerad matchtaktik lärs ut och kombinationsövningar/moduler används i allt större utsträckning.Deltagarna förväntas självständigt genomföra uppvärmningspass före varje träningstillfälle och övningar i syfte att träna styrka följt av stretching efter varje avslutad träning. Deltagarna förväntas också genomföra fysisk träning på egen hand. Spelare med tillräckliga färdigheter ska erbjudas möjligheten att spela  med seriel-laget. Deltagarna förväntas även ha förutsättningar att agera som ledare (hjälptränare) för yngre grupper. 
 
Målet är att deltagarna ska behärska matchspel och ställa upp i licenstävlingar. 
 
 

Motion M: 3 ggr/vecka

Fritt spel, Inga ledarledda träningar.
 
 

Träningstider H2022-V2023 

Alla träningar är på Sommarhemsskolan.
 
Höstterminen börjar vecka 35 till och med  16 december 2022.
  
Har ni några frågor så ring Bengt : 073-917 20 93
Uppdaterad: 15 AUG 2019 09:14 Skribent: Anders Hibell
E-post: Adressen Gömd

VÅRA SAMARBETSPARTNERS


Spela på egen hand.

Boka tid i Mattssonhallen Uddevalla.

Mattssonhallen 


 

  


 


 

Postadress:
Uddevalla BMK - Badminton
Anders HIBELL, Rävgiljan 11
45140 Uddevalla

Kontakt:
Tel: 0708443801
E-post: ordforande@uddevalla...

Se all info