Hoppa till sidans innehåll

Information utrustning


OM SKRIDSKOR

När ditt barn börjar i UKF ställer vi inga krav på att skridskorna ska se ut på ett speciellt sätt. Men som du säkert förstår betyder skridskornas kvalitet MYCKET för barnens framsteg i början. Många barn kämpar och har stort intresse, speciellt i början, men så avtar intresset, ofta beroende på att skridskorna är dåliga.

HUR SKA BRA SKRIDSKOR VARA

Alla tränare arbetar först med att lära barnen stå riktigt, dvs. så att skridskoskenan bildar 90 graders vinkel mot isen. Detta kan vara viktigt för den fortsatta träningen. Det kan också vara skadligt för fötter och vrister att stå snett under ett helt träningspass. Eftersom man står 3-4 cm ovanför isen på smal skena blir påfrestningarna på vristen stor. Stödytan mot isen är 60 ggr mindre än om man står på hela foten. Det är alltså viktigt att vristen stöds av en känga med kraftigt och stadigt skaft. Vanliga skridskor är ofta mjuka som handskar och orkar inte hålla vristen rak. De kan också vara så låga att de inte når upp över vristen så att denna stöds. På sådana skridskor står benet snett. Andra skäl till att man står snett kan vara att skridskorna är för stora eller för löst knutna. Extra sockor kan hjälpa, likaså en stadig knytning. Löst knutna skridskor förstörs också fort, de blir mjuka om barnet står snett i kängan. Skridskorna ska vara välslipade. Om skäret (kanten på skenan) inte är skarp, skjuter barnet ifrån med taggarna och lär sig fel eftersom man ska ta fart med hela skäret. Möjlighet till skridskoslipning finns i Fridhemshallen, fråga din tränare för mer info.

ATT KÖPA SKRIDSKOR

Det är tyvärr dyrt att köpa nya konståkningsskridskor av bra kvalitet. Det positiva är dock att de har ett andrahandsvärde, (vilket skridskorna från en vanlig sporthandel inte har) så du kan sälja dem vidare. Se efter på vår anslagstavla eller på vår hemsida, om det finns begagnade skridskor att köpa. Är du intresserad av att köpa nya skridskor kontakta Madeleine Pontén, hon kan ge dig tips och råd, hemsida http://www.mpskating.com 

Det finns inget album kopplat till denna sida.

Uppdaterad: 09 AUG 2014 12:47

 0thor

0bohus

  

CRLA_SVART_BW


0ark

Länsförsäkringar

Spara

 brandt0ukommun

0flor

 dingleveterinärerna

 Bohusgarden_logo_jpeg

COOP

benny

 

 MP

 

223px-rybergs-logo

 J-reklam 

  

 

 

 

 Svenskfast

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Postadress:
Uddevalla KF - Konståkning
Veronica Corell, Lane-Ryrs Holmen 403
45193 Uddevalla

Besöksadress:
Svanevägen 2
45193 Uddevalla

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: styrelsen@uddevallak...

Se all info