Hoppa till sidans innehåll

Om Ullevi Tennishall


Få tennisanläggningar i Sverige har fått så mycket lovord som Ullevi Tennishall. Det unika läget, endast ett stenkast från Avenyn, gör anläggningen till en oas mitt i Göteborgs innersta stadskärna.

Med totalt tio tennisbanor (sju inne och tre ute), gym, shop, café, klubb- och konferensrum samt väl utrustade omklädningsrum erbjuds såväl allmänheten som klubbens medlemmar en tennismiljö av högsta tänkbara klass.

Den nuvarande anläggningen stod färdig 1992 men ända sedan 1901 har man spelat tennis på den platsen som hallen ligger på idag. En flitig besökare i de ”gamla Ullevihallarna” var bl.a. kung Gustav V, men även en rad andra kända tennisprofiler har verkat i såväl den gamla som nya anläggningen. För att läsa mer om ”Gamla Tennishallarna” och Ullevi Tennisklubbs historik, klicka här.

 

Inomhusbanorna

I Ullevi Tennishall finns totalt sju inomhusbanor med hardcourt underlaget Greenset. Sex av banorna har godkända mått för tävlingsspel medan den sjunde banan endast är en träningsbana för singel. ”Singelbanan” används i första hand i klubbens juniorträning men hyrs även ut till allmänheten under vissa bestämda tider. För mer information om bokning och abonnemang, klicka här.

Utomhusbanorna

Vi kan erbjuda två högklassiga grusbanor i anslutning till tennishallen. Utomhusbanorna hålls i regel öppna från och med mitten av april till slutet av september.

Gymmet

På andra våningen finns ett fullutrustat gym som i första hand utnyttjas av klubbens elit- och tävlingsspelare. Gymmet är till stor del inrett med fria vikter och träningsredskap anpassade för tennisspelare.

Shopen

Genom ett samarbete med Tennisshopen Engelbrektsgatan erbjuder vi en välsorterad shop i tennishallen. Här hittar du ett komplett utbud med racketar, skor och kläder samt bollar och andra tillbehör. I shopen utförs också racketservice i stort sett samtliga veckodagar.

Caféet

Många av våra besökare väljer att kombinera sitt tennisspel med en stunds social samvaro i vårt trevliga café. Vi har ett  utbud med ett antal varma rätter, smörgåsar, diverse bakverk samt nyttiga mellanmål och glass.

Omklädningsrummen

Omklädningsrummen är rymliga och innehåller gott om duschar, bastu och en relaxhörna. Som besökare får du tillgång till ett låsbart förvaringsskåp där du förvarar dina kläder och eventuella värdesaker i samband med att du spelar tennis eller tränar i gymmet.

Klubbrummet

På andra våningen finner du vårt klubbrum. Här har du som medlem tillgång till  fritt trådlöst internet och TV med ett stort antal kanaler.

Klubbrummet, som till vardags används för avkopplig, social samvaro och läxläsning, fungerar också utmärkt för större tillställningar. Med en yta på ca 200 kvadratmeter är möjligheterna för olika arrangemang i stort sett obegränsade. I dag har vi ett antal permanenta "kunder" såsom "Gubbdagis"(fd idrottsstjärnor som träffas varje torsdag), bridgeklubbar, SISU Idrottsutbildarna, IFK Göteborg med flera.

Med nyrenoverat klubbrum sedan hösten 2010 och nybyggd balkong sommaren 2011 kan vi  marknadsföra detta unika utrymme ytterligare mot såväl idrotten som olika företag.

Styrelserummet (Walter Blix rummet)

I styrelserummet, uppkallat efter Ulleviprofilen Walter Blix, hålls styrelsesammanträderna 8-10 gånger/år. Rummet används också flitigt i den övriga klubbverksamheten.

Flera av våra samarbetspartners väljer att förlägga möten i tennishallen. Då är oftast styrelserummet bästa alternativet. Här har vi kapacitet att hålla möten för upp till ett trettiotal personer.

"Torget"

Läktaren på andra våningen utgör det som populärt kallas "Torget". Ytan på drygt 100 kvadratmeter används flitigt vid olika tävlingsevenemang och konferenser. Här finns exempelvis plats för upp till 100 personer vid sittande bord.

- Inomhusbanorna.

 

- Grusbanorna.

ullevi hallen aug 15 3

 

- Gymmet

- Tennisshopen.

 foto cafe 1

Cafeterian

 foto klubbrum 1

 Klubbrummetfoto styrelserum 1

Styrelserummet

 

 foto torget 1

Torget

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 21:06 Skribent: Lars Sologub

Postadress:
Ullevi TK - Tennis
Smålandsgatan 2
41139 Göteborg

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: [saknas] Information

Se all info