Hoppa till sidans innehåll

Vanliga frågor


Vid vilken ålder är det lagom att börja i Skridskoskolan?

Vid vilken ålder som helst!

Vi välkomnar alla åldrar och oavsett barnets ålder och tidigare erfarenhet så börjar alla nya åkare alltid i Skridskoskolan. Detta för att tränarna ska bedöma åkarens kunskap och förmåga på isen så att säkerhet, trygghet och utveckling säkerställs och anpassas utifrån varje åkares förutsättningar.

De yngsta barnen i Skridskoskolan är 4 år. För de äldre barnen anpassas träningarna utifrån tidigare erfarenheter och kunskaper om skridskoåkning. Alla kan börja vid vilken ålder som helst!

Hur mycket tränar man?
I Skridskoskolan tränar åkarna en dag i veckan, 45 minuter. 

Vad ska man ha på sig och med sig?
Skridskor, hjälm (inte cykelhjälm), vantar samt mjuka och inte alltför klumpiga kläder.

I Skridskoskolan går det utmärkt med ”vanliga” skridskor (till exempel sk skalskridskor för de yngsta barnen). Vi har några hjälmar att låna ut de första prova-på-tillfällena om man inte har någon egen hjälm. Ingen åkare i Skridskoskolan släpps ut på isen utan hjälm. De åkare (tränare för Skridskoskolan och åkare i Tävlingsgrupperna) som åker utan hjälm har tränat i flera år och genomgått särskilda tester inför domare för att få åka utan hjälm.

Det finns möjlighet att låna enkla skridskor utan extra kostnad. De finns i begränsad upplaga, men vi gör allt vi kan för att så många som möjligt ska få låna. För att göra detta vänligen meddela detta i ert anmälningsmail eller kontakta någon i styrelsen.

Läs mer: Utrustning / Skridskoråd

Har ni olika träningsgrupper för tjejer och killar?
Konståkning är en idrott för både tjejer och killar. I vår klubb börjar alla nya åkare i Skridskoskolan. Åkarnas individuella förmåga, kunskap och utvecklingsbehov, oavsett om man är tjej eller kille, är fokuset. Därför gör vi inte olika grupper av åkarna utifrån att man är tjej eller kille, utan ser till att alla utvecklas utifrån sina förutsättningar.

Vad kostar det?
Man betalar en medlemsavgift som är ett familjemedlemskap och kostar 200 kronor för hela året, oavsett antal familjemedlemmar (är det fler åkare i samma familj betalar man alltså bara denna avgift en gång)

Sedan tillkommer själva träningsavgiften och i skridskoskolan är den 500 kronor per termin. Man kan få två gratis prova-på-tillfällen innan man bestämmer sig.

Får föräldrar titta på när barnen tränar och finns det någon möjlighet för andra, släkt och vänner att få se vad de lärt sig?
Alla träningar är öppna och vi ser helst att någon förälder till de minsta åkarna finns på läktaren under träningstiden. Barnen kan ramla och slå sig (även om de också får träna på att ramla ”rätt”), de kan behöva hjälp med att gå på toaletten under träningen eller helt enkelt bara vilja gå till mamma eller pappa en stund!

På söndag förmiddag är caféhyllan öppen med försäljning av kaffe, the och fika, så välkomna att sitta där en stund eller köp med lite fika och slå dig ner på den stora läktaren under tiden barnet är på isen.

Varje termin avslutas med en show där åkarna får visa upp vad de har lärt sig. Det brukar vara mycket uppskattat för både åkare och anhöriga! Strax före jul bjuds in till en julshow. Men den stora satsningen är vårshowen i slutet av mars, där vi fyller läktaren två gånger. I två spektakulära och väldigt populära föreställningar får ulricehamnarna chansen att se en fantastisk show. Vårshowen är klubbens största inkomstkälla vid sidan av träningsavgifterna.

Vad förväntas av mig som förälder?
Ulricehamns Konståkningsklubb är en ideell förening och det innebär att man som förälder behöver vara beredd på att hjälpa till vid exempelvis läger, tävlingar etc. Inför och under den större vårshowen (i mars varje år) är alla åkares föräldrar med på olika sätt och hjälper till med olika saker. Det kan vara med alltifrån att baka, hjälpa till i systugan inför showen (OBS: Inga förkunskaper krävs för det!!), måla kulisser, stå i cafét eller hjälpa till i omklädningsrummen etc. Information om tilldelade uppgifter läggs alltid ut på hemsidan inför showen. Det är showerna som klubben satsar på som inkomstkällor – istället för att sälja lotter, kakor och annat. Därför uppskattar vi all hjälp vi kan få från er föräldrar inför och under dessa dagar!

Finns det någon som kan svara på frågor om man vill veta mer?
Absolut!

Mejla till This is a mailto link så besvarar vi din fråga så snabbt vi kan!

I början av varje termin har vi föräldramöte på caféhyllan under en av träningarna då barnen är på isen. Då får ni all möjlig bra-att-veta- information samt träffa huvudtränaren för Skridskoskolan och möjlighet att ställa alla typer av frågor som eventuellt dykt upp.

Varmt välkomna till Skridskoskolan inom Ulricehamns Konståkningsklubb (UKK)!

Uppdaterad: 28 JAN 2018 18:33 Skribent: Markus Håkansson
E-post: Adressen Gömd

UKK:s sponsorer

Ulricehamns sparbank

Tranemo Prefab AB

Svenska kyrkan Ulricehamn logga

 

Boge Kompetens

Stadens kafferosteri

  

  


 

 

 

  UKK på Facebook

Postadress:
Ulricehamns KK - Konståkning
Lassalyckan, Idrottsgatan
52333 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kontakt@ulricehamnsk...

Se all info