Hoppa till sidans innehåll

Tävling - Vad behöver jag veta?


Inför tävling

Tävlingarna är i huvudsak av två typer:

Stjärntävling: En stjärntävling är den typ av tävling som de allra flesta åkare börjar med. Den vänder sig till Stjärnklasser och B-åkare. Resultatet redovisas i forma av stjärnprotokoll och kommentarer som sammanställs i ett utvärderingsprotokoll. Prisutdelningar sker till åkare med testnivå 1 och uppåt. Vid prisutdelningar deltar åkare med placering 1-3.

 Tävlingsregler SKF

Klubbtävling eller A-tävling: Klubbtävlingen är en tävlingsform för de lite mer erfarna åkarna och vänder sig till A- och B-åkare. Åkaren får poäng på alla delar i sitt framförande. Alla åkare rangordnas.  Att tävla - SKF

Varje deltagare får betala anmälningsavgift; 325 kr för åkare i Stjärntävling, 425 för åkare i klubbtävling med ett program, 625 kr för åkare i klubbtävling med två program och upp till 875 kr för en A-tävling. Avgiften betalas in på UKK:s bankgiro: 5946-3034 som i sin tur gör en anmälan och inbetalning för alla åkare från klubben som ska vara med på tävlingen.

Avanmälan är möjlig fram till dess anmälningstiden går ut (19 dagar innan tävlingen). Därefter gäller: vid avanmälan innan lottning får man tillbaka halva anmälningsavgiftn och efter lottning sker ingen återbetalning.

Anmälan till tävlingar görs på anslagstavlan i ishallen på Lassalyckan eller per e-post ca tre veckor före tävlingen, man skriver sitt namn, grupp på anmälningslappen eller i e-brevet.

Vi kommer att gå ut med information till berörda grupper och åkare inför respektive tävling. För information om datum se länkar nedan.

I år kommer vi prioritera nedanstående tävlingar i första hand.

Stjärntävling

Klubbtävling

Åsundens Pärla

4-5 nov, Ulricehamn

Läckötrofén

25-26 nov, Lidköping

Tibro Star

18-19 nov, Tibro

Nolhallapokalen

2 dec, Alingsås

Läcköstjärnan

3 feb, Lidköping

Tibrotrofén

20-21 jan, Tibro

Knalleskäret

17-18 feb Borås

Partille Trophy

3-4 feb Partille

Tävlingskalender Indta 2.0

Åtta dagar före tävlingsstart sätts deltagarförteckning och tidschema upp på anslagstavlan/hemsidan (hos arrangerande klubb). Lottning av deltagare sker på fredagen (dagen före tävlingen) och kommer ut på arrangörens hemsida efter kl. 20.00.

 

Tävlingsdagen
Det är viktigt att vara på plats 1,5 h före starttid, undantag är första starttiden på morgonen då der räcker med 1h före starttid. På Stjärntävlingar har vi alltid egen tränare med som hjälper åkarna. Föräldrarna får då låta åkaren och tränaren sköta uppladdningen. Vid behov får naturligtvis föräldern vara med och stötta.

Att ta med till en tävling: (glöm inte att ta med det från ishallen innan tävlingsdagen!)
Skridskor + skydd
Musik-cd + reserv-cd (en kopia på cd:n att ha i reserv ifall något strular vid uppspelningen)
Tävlingsmusik på en mp3 spelare för uppvärmningen
Tävlingsdräkt
Strumpbyxor/tights
Vantar
Gympaskor
Överdragsjacka o byxa
Filt eller sittunderlag
Hårband o klämmor, hårspray
Eventuellt smink
Hopprep
Något att äta

Naturligtvis kan man ha många frågor och funderingar, inte minst inför den första tävlingen. Tveka inte att fråga tränare och/eller mer erfarna åkare och föräldrar. Det finns ofta begagnade tävlingsklänningar att köpa. Några hänger på galgar i klubbrummet (de ska vara märkta med pris och kontaktuppgifter till den som säljer dem).

Uppdaterad: 16 OKT 2017 12:19 Skribent: Markus Håkansson

UKK:s sponsorer

Ulricehamns sparbank

Tranemo Prefab AB

Svenska kyrkan Ulricehamn logga

 

Boge Kompetens

Stadens kafferosteri

  

  


 

 

 

  UKK på Facebook

Postadress:
Ulricehamns KK - Konståkning
Lassalyckan, Idrottsgatan
52333 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kontakt@ulricehamnsk...

Se all info