Hoppa till sidans innehåll

UKK:s verksamhet


Ulricehamns KonståkningsKlubb startade 1986 och bedriver sin verksamhet i ishallen uppe vid Lassalyckan. Innevarande säsong har föreningen cirka 100 aktiva åkare från 4 år och uppåt. 

Klubben bedriver skridskoskola (SK1 och SK2) för nybörjare samt konståkningsskola för yngre åkare som tränar 1-2 timmar per vecka. Efter Skridskossklolan börjar åkarna i Konståkningsskolan där de tränar till dess de är redo för tävling och börjar i någon av Tävlingsgrupperna.Träningstiden är mellan cirka 2 - 8 timmar per vecka. 

UKK:s mål
Alla skall verka för en trevlig atmosfär och gott kamratskap. Verksamheten skall känneteckans av glädje och en positiv anda som främjar kämparglädje. Alla skall ta ansvar för arbetsro på och utanför is, samt visa respekt och följa satta regler.

Verksamhetsplan
Verksamhetsplan 2013-2014 (pdf)
Verksamhetsplan 2012-2013 (pdf)

Årsmöte
Årsmöte 2013 (pdf)

Årsberättelse
Årsberättelse 2012/2013 (pdf)
Årsberättelse 2011/2012 (pdf)

 

Föräldrar
Föräldrarna är en viktig del av klubbens verksamhet. För att åkarna skall kunna utvecklas på ett bra sätt behöver vi föräldrar som är engagerade och välinformerade. Detta har genom åren fungerat mycket bra och vi har under länken Föräldrainformation samlat några av råd och den information som vi tycker är viktigt att alla föräldrar tar del av. Vi ber er också söka information under övriga länkar på vår hemsida. 

Försäljning
Klubben har viss försäljning av kläder och inom klubben finns också ett forum för köp & sälj.
 

Uppvisningar
Klubben har två uppvisningar per år. En mindre före jul, där alla visar vad de lärt sig under hösten. På våren är det en stor show som avslutning på säsongen. Säsongsavslutningen följer i regel ett tema, exempelvis Astrid Lindgren-berättelser, Disney-filmer, etc. Uppvisningarna brukar ta drygt 2 timmar,uppdelade i två delar med kaffepaus. Alla ombeds att bjuda in släktingar och bekanta, då uppvisningarna är en av de viktigaste inkomstkällorna för klubben.
 

Tester
Inom konståkningen finns det ett antal tester som man kan göra efter uppnådd skicklighet. Testerna består av olika moment, exempelvis piruetter, flygskär, hopp etc. Dessa utförs i skilda svårighetsgrader. Innan man börjar tävla i riktiga tävlingar skall man ha klarat ett av grundtesterna. I nybörjartävlingar kan man vara med utan att ha klarat något test. Klassindelningen i tävlingar baseras på vilka tester man klarat av. Testerna arrangeras gemensamt av klubbarna i distriktet, alternativt av UKK. Domare och hall hyrs, varefter alla åkare transporteras till orten i fråga. Kostnaderna brukar hamna på ca 100 kr per åkare. Från UKK samåker vi vid dessa tillfällen. Testerna betalar åkarna själva. Tränarna arrangerar tester när åkarna är mogna.

Varje åkare har ett testkort där alla godkända resultat förs in från testerna. Vid tävlingar skall detta kort alltid visas upp. UKK sköter administationen för dessa kort.

Reglerna för tester har ändrats och för den senaste utgåvan hänvisas till länken nedan.

Testsystem (Svenska konståkningsförbundet) 

Tävlingar
Klubben anordnar egna tävlingar och deltar i andra öppna tävlingar. Se länk: Mer om tävlingar.
 

Märkestagning
UKK arrangerar märkestagning för skridskoskolan en gång per termin. Det finns sex olika märken (nivåer), där åkarna skall uppnått vissa kunskaper för att klara kraven på respektive nivå. I regel är det fyra moment som skall genomföras för att man skall klara kraven. För varje märke höjs svårighetsnivån. Genom att genomföra märkestagning får tränarna kontroll på att gruppens skridskoskicklighet utvecklats enligt planen och att träningen är allsidig. Kraven för respektive märke hittar ni som länkar under Skridskoskolan och Konståkningsskolan.

Om du har frågor, idéer eller förslag är du välkommen att kontakta styrelsen eller vår huvudtränare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uppdaterad: 08 JUN 2016 07:24 Skribent: Markus Håkansson

UKK:s sponsorer

Ulricehamns sparbank

 

Tranemo G-betong

Boge Kompetens

 

Stadens kafferosteri

Nordic Wellness

Näringsliv Ulricehamn

  

hokerumfastighet


 

 

  UKK på Facebook

 Camp Ulricehamn 2018

           

Postadress:
Ulricehamns KK - Konståkning
Lassalyckan, Idrottsgatan
52333 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info