Hoppa till sidans innehåll

Välkomna till säsongen 20/21 - Samma glöd - Nya utmaningar

16 AUG 2020 13:42
En säsong startar med annorlunda förutsättningar. Vi behöver alla hjälpas åt för att på bästa sätt skapa förutsättningar för att denna och kommande säsonger ska bli framgångsrika. Varmt välkomna till säsongen 2020-2021
  • Uppdaterad: 16 AUG 2020 13:42

Först av allt vill jag hälsa alla varmt välkomma tillbaka till en ny säsong. Även detta år har vi Elina Andersson som huvudtränare och flera av våra assisterande tränare är också kvar vilket innebär att både åkare och föräldrar kommer känna igen sig. Styrelsen är delvis ny och är presenterad tidigare i sommar på annan nyhetssida. Vi hoppas naturligtvis så många som möjligt av våra åkare kommer tillbaka och tränar i höst. Ni som fullföljer era sommaridrotter är varmt välkomna att dyka upp på de träningar ni hinner innan era andra idrotter gör paus för vintern och ni kan vara med på alla pass. Meddela gärna hur ni gör då det underlättar vår planering. Tidigare har vi skickat ut ett e-brev där ni ska meddela era konståkningsplaner i höst. Vi är supertacksamma om ni svarar på de frågorna så snart som möjligt (om ni inte redan gjort det;)).

Vi är inne i annorlunda tider, inte på många decennier har vi blivit så påverkade av globala händelser som i år då Covid-19-pandemin spreds runtom i världen. Som ni alla vet gjorde vi anpassningar i linje med vad Folkhälsomyndigheten (FHM) rekommenderade och vad regering, riksdag och kommunen beslutade. Bland det mest märkbara var att vi ställde in Vårshowen och att ishallarna stängdes i förtid. Vi avslutade säsongen med en förlängd eftersäsongsträning som efter vad jag hört varit uppskattad av både deltagare och tränare. Under förra veckan hölls vårt uppstartsläger och vi hade många som visade prov på träningsglädje och uthållighet efter att inte åkt skridskor på flera månader. Nu startar vi upp med ett par veckor med reducerad träningsintensitet för att vecka 36 hitta tillbaka till ordinarie träningsordning.

Utöver att få ihop bästa möjliga träningsaktiviteter för våra barn, ungdomar och unga vuxna har vi flera utmaningar att möta och en av dem är att nå en ekonomi i balans. Denna säsongen är detta viktigare än tidigare då intäkterna från Vårshowen uteblev och vi ser framför oss att höstens tävling och juluppvisningen kommer påverkas. Vi kommer inte justera träningsavgifter utan kommer förstärka arbetet med att hitta stabila sponsorer och vi behöver nu er (klubbens medlemmar) för att bygga upp en mer stabil och långsiktig sponsorverksamhet. Ni som är intresserade av att vara sponsor eller arbete med att förstärka arbetet med sponsorer till UKK är välkomna att höra av er till Claes Olsén eller ordförande Markus Håkansson.

Alla övergripande beslut om våra aktiviteter tas av styrelsen och vi hoppas att ni hör av er om ni har tips och råd oavsett vad det gäller. Vi vill också att ni återkopplar till vår huvudtränare om det är något i träningsupplägget ni undrar över.

I alla frågor runt aktiviteter i ishallen samarbetar vi med kommunen och UIF Hockey. Vi ber er alla om hjälp med att följa de råd- och rekommendationer som ges av FHM och de regler som kommunen och klubben sätter upp. Allt för att vi under rådande omständigheter ska kunna ha så bra aktiviteter som möjligt. Då det tillkommit nya regler kommer vi skicka ut en reviderad och samlad information om vad som gäller i ishallarna i höst och hur det påverkar våra tränings- och tävlingsaktiviteter.

Återigen önskar UKK alla varmt välkomma tillbaka!

Skribent: Markus Håkansson
E-post: Adressen Gömd

UKK:s sponsorer

Ulricehamns sparbank

Tranemo Prefab AB

Svenska kyrkan Ulricehamn logga

 

Boge Kompetens

Stadens kafferosteri

  

  


 

 

 

  UKK på Facebook

Postadress:
Ulricehamns KK - Konståkning
Lassalyckan, Idrottsgatan
52333 Ulricehamn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: kontakt@ulricehamnsk...

Se all info