Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Umeå Bangolfklubb bildades 1952 och spelade från början på massabanorna vid Tegsbron. Efter ett 10-tal år på universitetsområdet byggde klubben 1976 egna banor i Hedlundadungen vid Dragonskolan. 1992 blev vår EB-anläggning spelklar som troligtvis är världens nordligaste.

Många spelare har under åren varit medlemmar i Umeå BGK, faktiskt över 800 st. En av de är kommunalrådet i Umeå, Lennart Holmlund, som var ordförande i 15 år. Han satt också med i bangolfförbundets styrelse ett antal år. Idag har klubben ca 70 medlemmar, varav 50% är aktiva.

I mitten på 80-talet stod klubben tävlingsmässigt på topp. 1985 och 1986 coachade Ulf Björk fram seriespelslaget till SM-guld, som därmed fick representera Sverige i Europacupen. Att spela betong i Schweiz och eternit i Belgien var väl inte det lättaste för norrlänningar som aldrig sett dylika underlag men roligt var det. Och sist blev vi inte!

Ungdomsverksamheten är en av Umeå BGK:s starka sidor. Ett antal medaljer från Ungdoms-SM vittnar om detta.

Välkommen till Hedlundadungen och Umeå Bangolfklubb!

Uppdaterad: 28 MAJ 2015 12:38 Skribent: Anders Normark

Väder Umeå

 

Bangolf - en sport för alla

Alla kan träna bangolf, ung som gammal. Vi arragangerar olika träningstillfällen, för vuxna och barn, håll utkik för information hur man anmäler sig.

Välkommen till Hedlundabangolf

 

Hitta till oss

Vår anläggning ligger i korsningen Skolgatan/Signalvägen. Se Karta.

google


 

Postadress:
Umeå Bangolfklubb - Bangolf
Box 36
90102 Umeå

Besöksadress:
Sigalvägen 1B
90322 Umeå

Kontakt:
Tel: 090137651
E-post: This is a mailto link

Se all info