Hoppa till sidans innehåll

Ungdomsverksamhet


Vår ungdomsverksamhet och aktiviteter 2019

Varje år försöker vi köra bangolfträning/bangolfskola för ungdomar mellan 9-15 år. Vi har läger hemma och även på annan ort. När man hållit på ett tag, kan det hända att man vill tävla, oftast börjar man med en klubbtävling, innan man åker i väg till annan ort. Det roligaste brukar vara när man får chansen att samtidigt träffa andra ungdomar i Sveriges avlånga land, som man kanske tidigare träffat på ett läger. Det är inget tvång med tävlingar, då det viktigaste är att man har kul!

Vi har en policy, som gäller trygghet i vår Ungdomsverksamhet. Det är Svenska Bangolfförbundets tolkning av Idrotten vill, ett styrande dokument från Riksidrottsförbundet. Målet med policyn är att såväl barn/ungdomar, deras föräldrar, tränare och klubb, ska känna sig trygga. Du når dokumentet i vänstermariginalenMan räknas som ungdom till det år man fyller 15 och junior till 19 år.

Läs mer nedan om hur Du kontaktar oss, om aktiviteter och hur Du anmäler dig.

Vår ungdomskommitté och kontaktuppgifter

Består för närvarande av James Lindström, Felicia Vikström, Jacob Lindström, Alva Öhman och Carina Lindström. Vi nås på epost This is a mailto link Kom gärna med idéer och förslag om vad Ni vill vi ska hitta på.

Vår ungdomssamordnare, Carina Lindström, kontaktas enklast på 070-643 9977 

Aktiviteter under 2019: 

Nybörjarläger i Umeå, 17 -18 juni 

Vill du testa minigolf på nytt sätt? Träffa nya kompisar?  Ha kul?

Anmäl dig då till vårt dagläger, för sommarlovslediga ungdomar mellan 8 - 13 år.  Lägret är ca 4 timmar per dag. Tider meddelas senare, men troligen 12.00 -16.00.

Vår bangolfinstruktör Jacob Lindström, kommer att vara en av ledarna. Till sin hjälp har han Felicia Vikström (en av våra landslagsspelare) och Alva Öhman.

Efter lägret har du möjlighet att börja vara med på vår bangolfaktivitet på måndagar. Blir Du biten av sporten, har vi ett fortsättningsläger 17-18 juli i Sundsvall.

Anmäl till lägret i Umeå

Anmäl senast 10 juni. Först till kvarn, gäller. 

Här finns en länk

Vi vill veta ditt namn, din ålder,specialkost och om det är någon Du vill ska vara i samma grupp, samt vuxens kontaktuppgifter. 

Pris: 200 kronor (ger gratis spel och träning 2019, samt andra förmåner)

Veckoträning/bangolfaktivitet, måndagar maj-aug

För alla mellan 8-16 år. Vi startar 18 och håller normalt på till 19.30 . Efter den tiden brukar de äldre hänga kvar ett tag. I händelse av att träning blir inställd får Du ettt SMS. Vi startar upp den 20 maj och slutar den 9 september. Du kan börja när som helst under sässongen, men vi vill gärna att Du meddelat att du vill komma i förväg, så vi kan ta hand om dig på bästa sätt och att vi är säkra på att det finns plats för dig.

Vi kommer att kalla till föräldramöte, där bland annat nya föräldrar blir introducerade i sporten. För den som vill, kommer vi öven att ha vuxenträning.

Vi har som mål att aldrig ställa in en träning, oavsett väder och att alltid skicka ett SMS, innan träning.

Intresserad?

Ring eller SMS:a till Carina med namn och ålder, så får Du mer info eller vill komma och prova på.  Du har möjlighet att prova på tre tillfällen, i mån av plats. Kontaktuppgifter hittar Du nedan.

Pris: 200 kr (ger gratis spel och träning 2018, samt andra förmåner)

Klubbtävlingar och trivselgolf

Alla är välkomna att vara med på trivselgolfen, som är nu och då på tisdagar. Ofta brukar då ungdomarna träna med varandra och vi äldre med varandra.Vi har även klubbtävlingar ibland, oftast på onsdagar och söndagar. Våra tävlingar är anpassade för de som inte tävlar så mycket bl.a. med Handicap. Ingen licens behövs. I vår kalender ser Du spelschemat 

Ungdomsläger i Göteborg 20 maj- 1  juni

Flera av klubbens ungdomar drar på lägret…Följ deras framfart på Svenska bangolfförbundets Facebooksida för ungdomar. Lär dig spela bangolf.

SM veckan i Malmö  428 juni -1 juli - Bangolf på SVT och SVT play

Förhoppningsvis får vi se en skymt av våra ungdosmledare, James Lindström (spelar för Tantogården i eliserien) och Felicia Vikström (spelar för Uppsala). Du kan också följa SM-veckans alla aktiviteter på Facebook och Twitter. (@smveckan och #smveckan) Resultaten kan nå vis Svenska Bangolfförbundets hemsida, i vänstermariginalen under ”Veckans online”.

Distriktsläger i Sundsvall 10-11 juli

För de som tränat under sommaren ordnas ett läger. Ungdomar från hela distriktet kommer till oss i Umeå, allt från Skellefteå i norr och Sundsvall i söder och Sollefteå från väst…Mer info kommer i mejl.

Intresserad?

Mejla This is a mailto link , där vi även svarar på frågor.

Umeå nationella tävling 27-28 juli

En bra möjlighet att få spela mot ungdomar i andra klubbar är att spela denna tävling eller andra Nationella tävlingar. En dag spelar man på de vita banorna (EB) och en dag på de gröna (filt) . Man behöver inte spela på båda. Tävlingen kräver licens och klubbkläder, men det är lätt fixat, bara man anmäler sig någon vecka i förväg. Licensen kostar 100 kronor.

Ungdoms SM i Göteborg 1-3 augusti

Några av våra ungdomar åka och spela SM. Finns även öppen klass, vilket innebär att även kan spela på vanliga hinder istället för tävlingshinder. Hit kommer spelare från hela Sverige.

Nordsvenska mästerskapet i Skönsberg, Sundsvall 17-18 augusti

Även detta en bra möjlighet att få spela mot ungdomar i andra klubbar. Om intresse finns, samordanr vi resor och boende...

Klubbmästerskapen

i slutet av säsongen brukar vara ett bra tillfälle att tävla på, om man aldrig tidigare provat. Det spelas KM både på filt  och EB (individuellt och par). De som kommer

Höstlövet - Läger under höstlovet v44 i Eskilstuna

Årets höjdpunkt för många! Gemensamt läger och utbildning för ungdomar och juniorer, under v 44, som anordnas av Svenska Bangolfförbundets Ungdomskommitte (RUJK) Vi åker gemensamt från vårt distrikt i Nord med tåg till Eskilstuna. Lägret är viktigt för att få lära känna fler som håller på med sporten, men även att få träna inomhus på vintern. Klubben står kostnad för förälder som föjer med, då ett par medföljande föräldrar, är en förutsättning, för att kunna skicka delatagare. Info skickas ut, när inbjudan kommer till klubben.

Vinterträning

Vi försöker träna inomhus på vinter. På hösten tränar vi förhoppningsvis ett par gånger under nov - dec på Olereys inomhusbana med ävenyrsgolf. Efter jul åker vi och tränar i Övik, i EFS-kyrkan i Gullänge, tpå deras minianläggning. Den beståer av sex banor, som kan byggas om till arton banor.

Uppdaterad: 18 MAJ 2018 13:33

Väder Umeå

 

Bangolf - en sport för alla

Alla kan träna bangolf, ung som gammal. Vi arragangerar olika träningstillfällen, för vuxna och barn, håll utkik för information hur man anmäler sig.

Välkommen till Hedlundabangolf

 

Hitta till oss

Vår anläggning ligger i korsningen Skolgatan/Signalvägen. Se Karta.

google


 

Postadress:
Umeå Bangolfklubb - Bangolf
Box 36
90102 Umeå

Besöksadress:
Sigalvägen 1B
90322 Umeå

Kontakt:
Tel: 090137651
E-post: This is a mailto link

Se all info