Hoppa till sidans innehåll

Ungdoms-SM 2015


Ungdoms-SM 2015 i Växjö

 

Två fina fjärdeplatser till Jacob.

USM invigdes tisdag den 27 juni och avslutades lördag den 1 augusti. Den spelades på Växjös två nya banor, filt och EB, i Spetsamossen.

Detta år hade Umeå BGK bara en spelare på plats, Jacob Lindström, som spelade sitt sista Ungdoms SM. Två fina fjärdeplatser till den enda ungdom som deltog från Nordsvenska distriktet.

FILT

Tävlingarna började på Växjös nya filtbanor (Nifo Steel), en inte helt lätt anläggning, De fruktade "ryggarna" på Nifo Steel kunde man inte märka av. Jacob gillar ju att spela på filt, men hade dock svårt att få in den rätta känslan i slagen. Starten var tung, men avslutningen bättre och han snittade 44 slag och kom på fjärde plats.

EB

På Europabanorna var hans mål att snitta 27, men det blev 27,8. Ett av varven var tyngre och en av orsakerna till detta var att bollarna blev lite för varma. De slagen blev svåra att hämta in och han slutade återigen på en fjärdeplats.

Nytt för i år var ”Öppen klass”, vilket innebär att ungdomar kunde välja att spela utan tävlingshinder och det var en lyckad satsning. Den traditionella lagtävlingen, som brukar spelas på tisdagen, spelade istället, genom att man delade in ungdomarna i lag och slagen från deras var räknas.

Regnet ställde till en hel del problem, så man fick byta daga för spelunderlagen och börja med filten. Extra kul var att Lilla Sportspegeln var på plats och gjorde reportage.

Resultatlista FILT LÄNK http://ba.svbgf.se/4018/result.htm

Resultatlista EB LÄNK http://ba.svbgf.se/4017/result.htmMer om arrangemanget kan Ni läsa om på:

Växjös hemsida

LÄNK https://www7.idrottonline.se/VaxjoBangolfklubb-Bangolf/USM2015/

Svenska Bangolfförbundets hemsida

https://iof1.idrottonline.se/SvenskaBangolfforbundet/NYHETER/Nyheter/UNGDOMSSMIVAXJOSTARTARIMORGON/

Uppdaterad: 22 FEB 2016 19:16 Skribent: Cine Igeland

Väder Umeå

 

Bangolf - en sport för alla

Alla kan träna bangolf, ung som gammal. Vi arragangerar olika träningstillfällen, för vuxna och barn, håll utkik för information hur man anmäler sig.

Välkommen till Hedlundabangolf

 

Hitta till oss

Vår anläggning ligger i korsningen Skolgatan/Signalvägen. Se Karta.

google


 

Postadress:
Umeå Bangolfklubb - Bangolf
Box 36
90102 Umeå

Besöksadress:
Sigalvägen 1B
90322 Umeå

Kontakt:
Tel: 090137651
E-post: This is a mailto link

Se all info