Hoppa till sidans innehåll

Ungdoms-SM 2016


2016 spelades Ungdoms SM i bangolf i Umeå den 4 & 6 augusti

Ungdoms SM brukar om möjligt spelas på två olika underlag, så även 2016 då Umeå BGK har två olika tävlingsanläggningar, en filt och en EB (Europabana). Sist det begavs sig var för fjorton år sedan, 2002.

Umeå BGK hade flera spelare som ställde upppå USM. Tävlingen var indelad i pojk - respektive flickklass och i olika åldrar.

Tävlingen spelas som en slagtävling d.v.s. ”vanlig” minigolf, där man går varv på 18-hålsbana. I slagspelet vinner spelaren som har totalt lägst antal slag, på de varv som ingår i tävlingen.

2016 var indelning enligt följande :A klass, födda 2001-2002, B-klass, födda 2003-2004, C-klass födda 2005-2009. Dessutom fanns en öppen klass, för de som inte villle spela på tävlingshinder. De spelades olika antal varav på banorna utifrån klass, dock minst tre.

UBGK:s huvudsponsor på USM var  Fältcom och ATEA sponsrar med ett fairplaypris, till ”schysstaste” deltagaren” under SM. Priser delades även ut till bästa SM-klubb. Andra sponsorer var Norrmejerier och Plantagen.

RESULTATLÄNKAR

USM spelades på två underlag, EB (Europabana)  torsdag och FILT  lördag. Tävlingsformen var slagspel dvs antal slag på 18 banor räknas.

Länk Resultat EB

Länk Resultat FILT

Det speladess även om medaljer i lag. I lagtävling ingår varv från de båda underlagen; de fyra första på EB & de tre första på Filt. Tyvärr, saknar vi länk.

VAD SAS OCH SKREVS OM USM?

Det gjordes en hel del reportage från USM. 
Här kan du lyssna på en intervjun med  Sveriges Radio P4 där Umeåspelare Leonard Nordlund avslöjar varför det bangolf känns bättre att säga bangolf än minigolf 

Här kan du lyssna på en intervju där Alva Kvarnström svara på vad som krävs för att bli bra på bangolf och Emily Stalschus berättar varför det är så kul med bangolf. 

Här finns ett reportage om Arvid Johansson som publicertas i lokaltidningarna

Här hittar du vår egen nyhet från EB-tävlingen

Här hittar du vår egna nyhet om FILT-tävlingen

Här hittar du vår egna nyhet om avslutning mm av USM 2016

Uppdaterad: 14 MAJ 2016 16:21 Skribent: Cine Igeland

Väder Umeå

 

Bangolf - en sport för alla

Alla kan träna bangolf, ung som gammal. Vi arragangerar olika träningstillfällen, för vuxna och barn, håll utkik för information hur man anmäler sig.

Välkommen till Hedlundabangolf

 

Hitta till oss

Vår anläggning ligger i korsningen Skolgatan/Signalvägen. Se Karta.

google


 

Postadress:
Umeå Bangolfklubb - Bangolf
Box 36
90102 Umeå

Besöksadress:
Sigalvägen 1B
90322 Umeå

Kontakt:
Tel: 090137651
E-post: This is a mailto link

Se all info