Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SBF


Föreningar med brutet räkenskapsår bör nu ha genomfört sitt årsmöte. Glöm inte att skicka in era årsmöteshandlingar till oss samt uppdatera era kontaktuppgifter i IdrottOnline.
 
Sista anmälan till föreningskonferensen och vår nya funktionärsutbildning 18 september.
 
Den 19 oktober är det dags för den andra upplagan av Svenska Biljardgalan. Nu är det klart vilka som har chans att vinna.
 
Den 18-20 oktober är det dags för föreningskonferens i Malmö. I ljuset av de förändringar som väntar den svenska idrottsrörelsen är det extra viktigt att ni tar chansen att vara med och påverka hur vår sport ska se ut i framtiden.
 
Svenska Biljardförbundet bjuder in föreningar att nominera deltagare till den första grundläggande funktionärsutbildningen för domare, tävlingsledare och instruktörer!
 
Riksidrottsmötet (RIM) fattade i maj 2019 beslut om ramar och principer för ett nytt ekonomiskt stödsystem för idrotten. Det innebär att de bidrag som föreningar kan söka kommer att se annorlunda ut jämfört med idag.
 
Bo Svensson avgår ur styrelsen med omedelbar verkan. Mats Frösemo ersätter.
 
Veldhoven i Nederländerna och New York i USA är spelplatserna för två stora biljardevent denna vecka – Verhoeven Open i 3-vallars carambole samt EM i pool för Seniors & Ladies. Sverige har spelare med på bägge kontinenterna.
 
Svenska Biljardförbundet har tecknat avtal med norska företaget CueScore som ny leverantör för tävlingsverksamheten, med start från augusti.
 
Sverige hade två medaljer att försvara från förra årets Junior-EM, ett individuellt guld och ett brons i lag. Det blev två medaljer även detta år, båda individuella, genom My Nguyen i 9-ball och 10-ball.
 
Nu kan du anmäla dig till höstens Föreningskonferens. Årets konferens har tema Framtid och helgen innehåller ett späckat program, inklusive Biljardgalan på lördagskvällen.
 
Den 19 oktober är det dags för den andra upplagan av Svenska Biljardgalan. Nu har du möjlighet att nominera de som du tycker ska vinna pris på årets gala.
 
Nu har halva året passerat och för de föreningar som har brutet räkenskapsår innebär det att det är dags för årsmöte. När ni ska hålla ert årsmöte framgår av era stadgar, vanligtvis före utgången av augusti.
 

Kunskap förebygger doping

(2019-07-19 10:52)
Alla som är medlemmar i en idrottsförening omfattas av RF:s stadgar och antidopingreglemente. Det är varje enskild idrottare själv som är ytterst ansvarig att känna till och följa dopingreglerna. Har du koll på vilka regler som gäller?
 
Vid Riksidrottsmötet i maj fattades det beslut om nya ekonomiska stödformer. För att SBF ska få ekonomiskt stöd måste vi rapportera in ett antal uppgifter till Riksidrottsförbundet samt skriva en förbundsutvecklingsplan.
 

#umeåbk

 

Postadress:
Umeå Biljardklubb - Biljard
Mattias Widengren, Axtorpsvägen 38 A
90337 Umeå

Kontakt:
Tel: 0736519995, 0730735303
E-post: widengren@hotmail.com

Se all info